Pages

13 Haziran 2014

Ballı Bademli Pasta (Bienenstich)




Hem görüntüsü ile hem de lezzeti ile süper bir kek, pasta. Tavsiye ederim.

Bu pazar oğlumun üniversite sınavı var. Üniversite sınavına giren tüm çocuklara başarılar diliyorum . Allah hepsinin gönlüne göre verir inşallah.

Malzemeler:
  • 4 yumurta
  • 3 kahve fincanı şeker
  • 4 kahve fincanı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1,5 su bardağı file badem
  • 3 yemek kaşığı süzme bal
Kreması için
  • 1 paket kremole
  • 1 paket çiğ krema ( 200 ml olanlardan.)
  • 2 bardak süt
Yapılışı:
  • Öncelikle yumurtaların beyazlarını şeker ile çırpıyoruz. Sonrasında yumurtaların sarılarını ve diğer malzemeyi yapıp kekimiz hazırlıyoruz. 26 cm'lik kek kalıbına ( içine yağlı kağıt serip) döküyoruz.
  • Bal ve bademi  tavada hafif ısıtıp birbirine karıştırıp ( çok kavurmadan fırında da kavuruluyor çünkü) yediriyoruz. Kekin üstüne döküyoruz. Keki 180 derecede üzeri kızarana ve kabarana kadar pişiriyoruz.
  • Kek soğuyunca ortadan ikiye kesiyoruz. Arasına süreceğimiz kremayı hazırlıyoruz. Çiğ kremayı kar gibi yapana kadar çırpıyoruz. Üzerine süt ve kremoleyi ekleyip tekrar çırpıyoruz. Kekin arasına sürüyoruz. Pasta servise hazır.