Pages

16 Mayıs 2014

Türkiye Başımız Sağolsun. TEV duyurusu . Çocukların ve gençlerin öğrenim hayatı için.





Siz de ‪#‎TEVSomaUmutFonu‬’na bağış yapmak ister misiniz?
Hesap numaramız:
Vakıflar Bankası Mecidiyeköy Şubesi Şube Kodu 153
TR74 0001 5001 5800 7262 0139 96
...
(Kampanyanın daha fazla kişiye ulaşması için lütfen paylaşın!)
Detaylı bilgi için tıklayın: http://www.tev.org.tr/TEV/detay/TEV-Soma-Umut-Fonu/20/894/0

Kuskus salatası


 
 
Kuskusu öyle çok severim ki. Çocukken annem bağırırdı kuskus yaptım geldi diye. Sadece kuskus için oyunu bırakıp eve girerdim. Salatası da çok çok güzel oluyor.
 
İki çeşit var. Alttaki pancar salatası da ilave edildiği için rengi pembe. Çok da yakışıyor pancar :)




Malzemeler:
  • 1 paketin yarısı kadar kuskus. İsterseniz hepsini yapabilirsiniz , bir kısmını ayırıp yemek olarak da yiyebilirsiniz.
  • Sarımsaklı süzme yoğurt ( ben süzme yoğurdu şu şekilde yapıyorum)  Yoğurdu kağıt havlu koyduğunuz tel süzgecin içine koyun. Yaklaşık 1 saat beklesin. Suyunu da atmayın için :)
  • 20-25 adet minik kornişon turşu
  • 2 yemek kaşığı mayonez
  • 1 kutu mısır
  • İsterseniz 1 küçük kutu bezelye
  • yarım demet dereotu
  • istenirse ince ince doğranmış pancar turşusu
Yapılışı:

  1. Kuskusları tuzlu suda yumuşayıncaya kadar pişirin. Soğuk sudan geçirin. Soğutun mutlaka. Suyunun iyice süzülmesini bekleyin.
  2. Sarımsaklı yoğurdu ve mayonezi katın. İnce ince doğranmış salatalık turşusunu, dereotunu, mısırlarını katın. Tuzunu kontrol edin ve isterse ilave edin. Servise hazırdır.


14 Mayıs 2014

Sarımsaklı Bakla Çorbası





İlk tarifim bakla çorbasıdır. Sene 2008 . Şimdi de sarımsaklı haliyle karşınızdayım. Sarımsaklı olunca sanki daha mı güzel oldu ne :)

2008 yılındaki bakla çorbası tarifi. Tıklayın lütfen .

Malzeme:
  • 15 adet bakla
  • 1.5 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı dolusu yoğurt
  • 4 diş sarımsak
  • tuz ve 5 bardak su
  • Üzerine kırmızı biber tereyağ ve Dereotu (1/4 demet) tuz, karabiber
Yapılışı:
  1. Baklayı 1 cm civarında doğrayıp suya atıp kaynatın. yumuşayana kadar pişirin.  
  2. Unu, yoğurdu ve bir miktar suyu birbirine güzelce yedirin. İçine dövdüğünüz sarımsakları da atın. Su ile birlikte çorbaya katın. Tuzunu da katın
  3. Çorbayı kaynayıncaya kadar karıştırın. Kaynadıktan sonra 10 dakika pişecek.
  4. Üzerine tereyağlı kırmızı biber ve ince ince doğranmış dereotuyla servis yapın.