Bu kadar yumuşak ve güzel olacağını bilseydim şimdiye kadar on kere yapardım. Gerçekten çok güzel ve yumuşacık oldu.
Malzemeler:
- 1 adet pırasa demetinin yeşil kısımları
- yarım kilo ıspanağın sadece sapları
- 1/4 demet dereotu
- 3 yemek kaşığı dolusu yoğurt
- 1 kahve fincanı süt
- 2.5 su bardağı un
- 1 adet kabartma tozu
- 1 yemek tabağı kadar beyaz ve kaşar peyniri ( evde hangi peynir varsa)
- 1 kahve fincanı sıvı yağ
- Pırasanın yeşil kısımlarını ve ıspanağın saplarını ince ince doğrayın. 2 yemek kaşığı kadar zeytinyağında kavurun. 1 çay kaşığı kadar tuz ve karabiber atın.
- Kekin sıvılarını mikserle çırpın, içine ıspanak ve pırasayı, peyniri , unu ve kabartma tozunu atın. Yemek kaşığı ile karıştırın.
- Baton kek kalıbının yarısına kadar sıvı kek karışımını dökün, kalan kek karışımını da muffin kaplarına dökün. Yaklaşık 170 derece 30-40 dakika pişirin. Muffinler daha hızlı pişiyor dikkat edin. Onları fırının ön kısmına dizin ki pişip pişmediklerini izleyebilin.