Pages

14 Mart 2014

Pırasalı Ispanaklı Muffin ve Kek






Bu kadar yumuşak ve güzel olacağını bilseydim şimdiye kadar on kere yapardım. Gerçekten çok güzel ve yumuşacık oldu.

Malzemeler:

  • 1 adet pırasa demetinin yeşil kısımları
  • yarım kilo ıspanağın sadece sapları
  • 1/4 demet dereotu
  • 3 yemek kaşığı dolusu yoğurt
  • 1 kahve fincanı süt
  • 2.5 su bardağı un
  • 1 adet kabartma tozu
  • 1 yemek tabağı kadar beyaz ve kaşar peyniri ( evde hangi peynir varsa)
  • 1 kahve fincanı sıvı yağ
Yapılışı:
  1. Pırasanın yeşil kısımlarını ve ıspanağın saplarını ince ince doğrayın. 2 yemek kaşığı kadar zeytinyağında kavurun. 1 çay kaşığı kadar tuz ve karabiber atın.
  2. Kekin sıvılarını mikserle çırpın, içine ıspanak ve pırasayı, peyniri , unu ve kabartma tozunu atın. Yemek kaşığı ile karıştırın.
  3. Baton kek kalıbının yarısına kadar sıvı kek karışımını dökün, kalan kek karışımını da muffin kaplarına dökün. Yaklaşık 170 derece 30-40 dakika pişirin. Muffinler daha hızlı pişiyor dikkat edin. Onları fırının ön kısmına dizin ki pişip pişmediklerini izleyebilin.


13 Mart 2014

Magnolia Puding



Bu muhteşem tarif Yaseminin Mutfağından. Kesinlikle ama kesinlikle denemenizi tavsiye ederim. Daha görür görmez denemiştim ama ancak yayınlayabiliyorum.
Pasta kremasında dolayı şeker oranı yüksek olmuştu. Bir daha ki sefere şekeri daha az kullanacağım.

Bu puding Cook Shop'un nefis Magnolia Pudding'i imiş.  Newyork'ta ki  Magnolia Bakery adında bir fırının  meşhur tatlısı imiş.
Newyork'ta bu nefis tatlı muzlu ve kedi dili bisküvi ile yapılıyormuş.

Bu tarif ise bebe bisküvisi ile yapılıyor. Ben muz yerine de vişne kullandım.
Tarifi vişne hariç birebir denedim. Dediğim gibi şekerini biraz daha az koyabiliriz.

Malzemeler:

  • 1 litre süt
  • 2 adet yumurta sarısı
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 paket Dr.Oetker Pasta kreması (vanilyalı)
  • 1 paket vanilya
İçi ve üzeri için :
Eti cici bebe (ufak paket)
Çilek veya Muz (ben vişne kullandım)

Yapılışı:
 
  1. Vanilya ve pasta kreması hariç tüm puding malzemelerini tencereye alın.Karıştırarak orta ateşte pof pof edene kadar pişirin.Soğumaya bırakın.
  2. Soğuyan pudinge  vanilya ve Pasta kreması ekleyerek mikser yardımıyla 2-3 dakika çırpın.( Ben el blenderi daldırıyorum. Daha kıvamlı oluyor.)
  3. Bisküvileri rondodan geçirin. Kaseniniz en altına 1 yemek kaşığı kadar bisküvi kırıntısı koyun.Kasenin kenarlarına çilek veya muz dilimleri dizin. (ben pudingin içine vişne gömdüm)Ortasına puding koyun.Tekrar bisküvi kırıntısı koyup puding koyun.En üstü bisküvi kırıntısıyla kaplayın. Buzdolabında 2-3 saat dinlendirin.
Bu da muzlusu :) Sık sık yapıyorum artık .