Pages

19 Şubat 2014

Sultan Lokumu



İlk yaptığımda başarılı olamamıştım. Ununu az koymuşum, çok sıvı oldu. Ellerime yapıştı falan. Kısaca amannn dedim değmezmiş. Sonra bir kere daha denedim. Ununu daha fazla koydum. Yuvarlamadan önce ellerimi su ile ıslattım. Yuvarlarken Hindistan cevizine tekrar tekrar buladım. Sonunda başarılı oldum. Gerçi yuvarlamasam da yatay yatay yapsam da bence çok güzel olurdu.

MALZEMELER:
  • 1 litre süt
  • 2 su bardağı un
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı dolusu tereyağ
  • Hindistan cevizi (oldukça çok gidiyor)
  • Üzerine fındık , antep fıstığı ceviz ne isterseniz ben de hepsi vardı.

YAPILIŞI:
  1. Süt, un ve şekeri tencerede karıştırıp pişirelim. İçine tereyağı ve vanilya ekleyip 15 dakika mikserle çırpalım.
  2. Büyük bir tepsiye bol bol hindistan cevizi serpelim ve üstüne muhallebiyi boşaltalım. Bu haliyle birkaç saat dolapta dinlendirip sonrasında küçük karelere keselim.
  3. Yapışmasın diye ellerimizi ıslatarak kareleri alalım ve yuvarlayalım. Hindistan cevizinden de yararlanabilirsiniz. Yuvarlarken arada Hindistan cevizine batırarak yapışmasını da engelleyebilirsiniz. Tekrar Hindistan cevizine bulayıp servis tabağına dizelim. Üstlerine ceviz fındık yada Antep fıstığı batıralım.

17 Şubat 2014

Dil Balığı Şiş














Balıklardan devam edelim :) Dil şişi, Metro Gross Marketten aldığımız ithal kuzey denizi dil balığı ile yaptık. Gerçekten çok güzel oldu.
Balıkları küp küp kestik. Herhangi bir sosa bulamadık. Aralarına bir domates, bir biber koyduk. Izgarada pişirdik. Kırmızı soğanla servis yaptık. İşte bu kadar.