Pages

11 Ekim 2013

İYİ BAYRAMLAR


NİCE NİCE SAĞLIKLI, MUTLU VE HUZURLU BAYRAMLAR DİLERİM


   










8 Ekim 2013

Et Terbiyeleme- Terbiye Edilmiş Kuzu Şiş


 
 
 
Köfte tarifi verdikten sonra et terbiyeleme tarifi de verelim. Tarif Bursa'nın çok eski kasaplarından Ferhan'dan
 
Ben yarım kilo et için yaptım. Biz 3 kişiyiz. Yarım kilodan Kuzu şiş ve yarım kilodan köfte bize bir öğün oluyor zaten.
 
 
Yarım kilo kuzu kuş başı, 1 soğanın suyu ( suyu sıkılmış soğanı da köftede kullanıyorsunuz zaten), 1 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 yemek kaşığı süt, 1 yemek kaşığı yoğurt, 1 tatlı kaşığı kekik, 1 çay kaşığı pul biber, 1 çay kaşığı tuz
 
 
En az 4 saat beklesin. 1 gece beklerse çok daha lezzetli ve yumuşak olur. Sonra evdeki tahta çubuklara dizebilirsiniz.
 
 
 
 

Pişirmek içinde önerim var. Eğer elektrikli ızgarada pişiriyorsanız, bu kapaklı olanları deneyin. Büyük boyuda var bunun. Etler ızgaraya yapışmıyor üstten ateş gördüğü için. Hem temizlemesi kolay hem de etler yapışmadığı için sunması da güzel. Sevgiler