Pages

6 Eylül 2013

Bulgurlu Yeşil ve Sarı Kabak Dolması



Bu aralar hemen hemen tüm yemeklerime pirinç yerine bulgur katmaya başladım. Ispanağa falan acayip yakışıyor. Denemenizi tavsiye ederim.

  • Yeşil ve sarı kabak ( 6 tane yaptım. ) Biraz içim artı. Onunlada yaprak sardım az bişi
  • 300 gr kadar kıyma
  • 1 kahve fincanı bulgur
  • 1 küçük domates rendesi
  • tuz, bol nane ( 2 yemek kaşığı) , ben bunada yenibahar koyuyorum.
  • bir avuç maydonoz ince ince doğranmış
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 büyük soğan rendesi
  1. Kabakların kabuklarını soymadan içlerini çıkartın. Ben içlerinden de hemen mücver yaparım.
  2. kıyma, bulgur, rendelenmiş soğan, domates rendesi, tuz, baharatı , maydonuzu elinizle bir güzel yoğurun.
  3. Kabakların içine doldurun. Tencereye dizin. Salça su ve zeytinyağını ocakta kaynatın. Sıcak sıcak dolmaların üstüne gezdirin. Yaklaşık 30 dakika bulgurlar pişinceye kadar pişirin.