Pages

25 Kasım 2013

Mıhlama , Kuymak




Karadenizde ne yemiştik. Şöyle bol tereyağlı. Nefis . Üstüne de yağ yakıyorlar ama ben yakmadım.
Ben tabii tereyağını az kullandım. O yüzden bol peynirli ve mısır unlu benimki. Tereyağla derdi olmayanlar bol koyabilir.

Malzemeler:

  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 yemek kaşığı mısır unu
  • 2 su bardağı peynir ( esas mıhlamalık peynir, yoksa çeçil peyniri, kolot peyniri (çok güzeldir bu arada), kaşar)
  • 1 su bardağı su
Yapılışı:

  1. Tereyağını eritin. Fokur fokur edince mısır ununu atın ve 2-3 dakika kavurun. İçine suyunu katın tekrar kaynasın. Kaynayınca içine peyniri atıp altını kısın. Kısık ateşte kendi kendine pişsin. Çok fazla karıştırmayın. Üstüne tekrar kırmızı biberle tereyağ yapabilirsiniz.

6 yorum:

  1. Hiç yemedim ama inanılmaz merak ediyorum lezzetini.
    Umarım sonuç hüsran olmaz:)

    YanıtlaSil
  2. Kuymağı bol tereyağlı yaparsan hüsran olmaz. Ben biraz cimri davranıyorum tereyağ konusunda :)

    YanıtlaSil
  3. temam bi bakıyim.
    yağ yakmak diyolar ha bi de.
    :)

    YanıtlaSil
  4. oooooo ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  5. Hic yemedim birde kullanilan peynir ozel sanirim? Elinize saglik..

    YanıtlaSil
  6. Ben de hiç yemedim Nilay'cığım ama eminim çok lezzetlidir, afiyet olsun.

    YanıtlaSil