Vişne liköründen kalan vişnelerle yaptığım bir kek. Ekşili tatlılı lezzetiyle mutlaka denenmesi gereken bir lezzet.
Malzemeler:
- 3 yumurta
- 1.5 bardak şeker
- 2 su bardağı dolusu vişne
- 1 su bardağı süt
- 1 aida çay bardağı sıvıyağ
- 3 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
Yapılışı:
- Yumurtaların beyazlarını şekerle çırpın. Sarılarını ekleyin. Sıvıyağını, sütünü de ekleyin. Azıcık çırpın. Ununu ve kabartma tozunu ekleyin. Ununu kattıktan kaşıkla karıştırın.
- Kek kalıbınızı yağlayın. Keki kalıbınıza dökün. İşte püf noktası geliyor. Vişneleri kekin üstüne dökün hafifçe bastırın. Eğer vişneleri baştan koyar ve karıştırırsanız kekiniz pespembe olur.
bende severim senin gibi ekşili tatlılı lezzetleri...ellerine sağlık canım...
YanıtlaSilEllerine sağlık hafif ekşimsi bir kek harika olmuştur.
YanıtlaSilvişneyi çok severim kekede yakışıyor eline sağlık canım
YanıtlaSilEline saglik canim Mmmm esim cok sever kuzum.
YanıtlaSilvişneli kekleri severim ellerine sağlık :)
YanıtlaSilNe iyi fikirmiş, bende de vişne likörü var,hemen yapayım.Elinize sağlık.
YanıtlaSilBu sene bende likör yapmak istiyorum. Vişnenin giripte güzel yapmadığı bir tarif yok sanıyorum. Sevgiler...
YanıtlaSilHarika görünüyor kekin. Çok severim vişneli lezzetleri..
YanıtlaSilEllerine sağlık..
ellerıne sağlık canım cok nefıs duruyor
YanıtlaSilVişneli her lezzete bayılırım :)
YanıtlaSilkek hastasıyım.
YanıtlaSilvişneli ha bilmiyom bunu heyoooo denerim.
:)
Likörden artan vişne taneleri gibisi yok bence.Hele de kek ya da pastayla buluşmuşsa....o ne lezzettir...o ne güzelliktir...anlatılmaz...tadılmalıdır.Elinize sağlık.
YanıtlaSil