Pages

24 Ağustos 2012

Kolay Haydari


Hem meze olarak rakının yanına, hem de film seyrederken cipsin yanına yaptığım kolay haydari. Çocuklar hiç değilse cipsle beraber yoğurt yemiş oluyorlar. :(
Hem çok kolay , hem de çok lezzetli.

3-4 kaşık yoğurdu tel süzgeçin üzerine kağıt havlu koyarak süzdürüyorsunuz yada direk süzme yoğurt kullanıyorsunuz. İçine bol nane ( 2 yemek kaşığı dolusu) ve kızmızı pul biber ( 1 yemek kaşığı dolusu) döküyorsunuz. Tuz da katıyorsunuz. Hepsi bu kadar.
Aslında verilen miktarların hepsini kendi ağız tadınıza göre ayarlarsanız çok daha iyi olur. Ama içinde pul biberler ve naneler gözükecek :)

22 Ağustos 2012

Karnıyarık börek


Aslında çok bilindik börektir ama benim arşivimde yokmuş. Ben de yapıp koyayım dedim. İçi peynirli, domatesli, biberli. Yaz günlerindeki favori böreklerimden ikincisi. Birincisi tabii ki patlıcanlı börek

Malzemeler:

  • 5 adet yufka
  • 1 su bardağı bardak süt
  • 3 çorba kaşığı dolusu yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta
  • İçi için: Bir tabak dolusu peynir veya severseniz lor, 3 orta boy domates, 7-8 adet sivri biber

Yapılışı:

1.Domatesleri küp küp, biberleri ince ince doğrayın. Peynirle karıştırın.
2.Bir kapta sıvıyağı, yoğurdu , yumurtanın akını ( sarısını böreğin üstüne süreceğiz) ve sütü bir güzel karıştırın. (Sıvısı yani)
3.Yufkaları sigara böreği saracak gibi 8 parçaya kesin. Her bir yufkadan 8 adet üçgen yufkanız olacak yani. Üçgenin üstüne önce sıvısını sürün, sonra geniş kenarına malzemeyi koyun. Sigara böreği gibi sarın . Benimkiler biraz uzun uzun oldu. Siz daha kısa ve tombik yapabilirsiniz :)) Hepsini yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin.
4.Üstüne bıçakla kesik atın. Yumurta sarısını sürüp 170 derecelik fırında 30 dakika pişirin. Pişerken attığınız kesik açılacak , yarık haline gelecek ve karnıyarık görüntüsü alacaktır.