Pages

8 Mart 2012

Evde Kumpir


Hafta sonu yaklaşırken ve bugünde cuma iken, haftayı son derece basit ama bir o kadar güzel bir tarifle tamamlayalım. Bloğumda nasıl yok çok merak ettim. Zira kumpir bizim evde pazar öğlen genelde yapılır ve yenir. Haftasonu dahil sabahları çok erken kalktığımız için, bizde hafta sonları dahil 3 öğün yemek yenir :(

Malzemeler:
  • 3 büyük patates ( 3 kişilik)
  • her patates için 1 silme yemek kaşığı tereyağ
  • 1 yemek tabağı dolusu rendelenmiş kaşar
  • tuz
Üstü size kalmış ama :
  • 1 küçük kutu mısır
  • 1 küçük kase ince ince doğranmış kornişon turşusu
  • 1 küçük kase bezelye
  • 9-10 adet parmak sosis (doğranmış)
  • tabii ki mayonez ve ketçap
Yapılışı:
  1. Patatesleri ister alimünyum folyoya sararak fırında (böyle pişerse çok daha güzel, en az 50 dakika), ister düdüklü tencerede haşlayarak pişirin.
  2. Fırından yada düdüklü tencereden çıkarır çıkarmaz kabuklarını soyun. Derin bir kaseye alarak çatalla parçalayın. İçine tereyağ, kaşar ve tuz ekleyerek iyice ezin. Tereyağ ve kaşarı bir güzel patatese yedirin.
  3. Üstüne bezelye, mısır, sosis ve turşuyu ekleyin. Mayonez ve ketçap sıkın. Sonra afiyetle yiyin.

Dünya Kadınlar Günümüz Kutlu Olsun


8 kolumuz varmışçasına evde işte deli gibi çalışmış, çocuk da kariyer de yapmayı başarmış, pantolon giyer, kravatta takarım, arabamı da 10 numara park ederim diyerek erkekleri solda sıfır bırakmış, bazen de çıldırtmış biraz hırslı, çoğu zaman başarılı, emek vermeyi seven, çok mu çok tatlı varlıklarız....

İYİ Kİ VARIZ

Bütün hayatımız başarı öyküleriyle dolsun. Sevgiyle ömür boyu şımartılmamız dileğiyle…

Terbiyeli Pirinçli Zeytinyağlı Yerelması


Ata pek yemesede (zorla patateslerinden) bence nefisss oluyor. Terbiyeli olduğu için son derece lezzetli.
Denemenizi tavsiye ederim.

Ben çok az su koyuyorum. Piştiğinde suyunu komple çekmiş oluyor.

Malzemeler:
  • Yarım kilo yerelması
  • 2 adet havuç
  • 2 adet orta boy patates
  • 1 kahve fincanı pirinç
  • 1.5 su bardağı su
  • 1 yumurta sarısı, 1 limonun suyu
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı ve tuz, 1 adet kesme şeker
Yapılışı:
  1. Havuçları parmak uzunluğunda dikdörtgen şeklinde doğruyorum. Yerelmaları ile patatesleride ceviz büyüklüğünde küpler şeklinde doğruyorum.
  2. Zeytinyağında önce 1-2 dakika havuçları çeviriyorum. Sonra patatesleri ekliyorum. Üstüne su ekliyorum. Tuzunu, şekerini de ekliyorum. Kaynadıktan sonra patatesler ve havuçları yerelmasız 5 dakika kısık ateşte pişiriyorum. Sonra üstüne yerelmalarını ve pirinci ekliyorum. Yerelmaları ile patateslerin pişme süreleri birbinden farklı olduğu için yerelmalarını daha sonra atıyoruz. Pirinçler piştiğinde yemek pişmiş demektir.
  3. Yemek ılındığında, kasede bir yumurta sarısına bir limonu sıkıyoruz. İyice çırpıyoruz. Yemeğin üstüne döküyoruz. Yer elmalarını parçalamadan hafifçe karıştırıyoruz. Yemeğimiz hazır.

5 Mart 2012

Tarçınlı Üzümlü Babaanne Kurabiyesi


Yeni bir haftaya başlıyoruz. Herkese hayırlı ve uğurlu olsun. Yarın Ankara'dayım. Bir günlük iş ziyareti. Sabah 4.5, 5'te yola çık. Akşam 22.30'da evde ol. Vur kafa yat. Ertesi gün tekrar iş. Ne yapalım. Allah sağlık sıhhat versin de çalışalım.

Malzeme:


  • 1 su bardağı toz şeker
  • 125 gr. paket oda ısısında margarin 
  • yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 silme tatlı kaşığı karbonat yada 1 paket kabartma tozu
  • 2 yumurta ( bir tanesi komple, 1 tanesinin yumurta sarısı içine konacak)
  • Alabildiği kadar un
  • 1 aida çay bardağı kuru üzüm
  • 1 yemek kaşığı tarçın
Yapılışı:


  1. Un hariç tüm malzemeyi bir kaba koyuyorum. Elenmiş unu içine yavaş yavaş katıyorum. Elinize yapışmayacak bir hamur elde edeceksiniz. Sıvıyağ ve toz şeker kullandığımız için biraz yapışık bir hamur oluyor. O nedenle çok un koyup çok sert bir hamur yapmayın. Elinize yapışmadığı anda olmuş demektir.
  2. Yuvarlak yuvarlak ceviz büyüklüğünde toplar yapıp, fırın tepsisine diziyorum. Üstlerine yumurta akı sürüp, tutam tutam toz şeker serpin. Bazılarına tarçında serptim. 170 derecede hafif üstleri kızarıncaya kadar pişiriyorum.