Pages

24 Eylül 2012

Ahududu soslu kup


BenimO tarifinden hemen sonra vermem gereken bir tarifti. Kusura bakmayın araya azıcık zaman girmiş. Yaklaşık 20 gün kadar :)

Bu kupu BenimO'dan kalan kek parçaları ile yapmıştım.

Malzemeler :

  • Hazır kek parçaları yada büskivi
  • 1 litre süt 1 su bardağı şeker ve 1 su bardağı un ( muhallebi)
  • Hazır ahududu sosu
Yapılışı:

Kupun altına kek parçalarından koydum  yada siz bisküvileri kırıp kırıp koyabilirsiniz. Üstüne 1 litre süt, 1 su bardağı şeker ve 1 su bardağı undan hazırladığım muhallebi döktüm. (5 dakika mikserle çırptım ve sıcak sıcak döktüm. ) Muhallebi iyice ılınınca hazır ahududu sosunu arkasındaki tarife göre yaptım ve üstüne döktüm. Buzdolabında soğutup ikram ettim

5 yorum:

  1. Harika bir görüntüsü var, eminim tadı da öyledir. Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  2. Rengi de ye beni diyor:)ellerine saglik.Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  3. Serin serin çok şık görünüyor Nilay'cığım, ellerine sağlık.
    Bu arada kayısı likörüm için; ben meyvenin tadını tercih ettiğim için fazladan bir şey koymuyorum tarçın karanfil gibi. Likörleri genellikle 1 1.5 ay bekletiyorum.

    Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  4. ımmm harika biz kadınlar evde kalanı değerlendirelim diye mutlaka icat yaparızda kilolara iyimi yaparız bilmem...bende öyle evde pandispanya okadar çok oluyorki sipariş pastalardan kalan mutlaka bişeyler yapıyorum bloğumdada çok yayınladım uydurdum diet profitrol yaptım....seninkide çok güzel gözüküyor....eline sağlık buluşuna sağlık:)))

    YanıtlaSil
  5. kup olsun, kırmızı olsun, sonrada baştan çıkma olacak şey değil....en kısa zamanda yapılacaklar arasında....ellerinize sağlık

    YanıtlaSil