Pages

9 Mayıs 2012

Buğday Salatası


Son derece kolay ve bir o kadar lezzetli bir salata. Benim gibi halen denemeyenler mutlaka denesin bence. Malzemeler ve tarif bir arada

2 su bardağı aşurelik buğdayı düdüklü tencerede haşlayın. Sabahtan suya koyarsanız daha kolay pişer. Suyunu güzelce süzdürün. 750 gr süzme yoğurdu, 3 yemek kaşığı mayonezle karıştırın. (Mayonezi damak tadınıza göre arttırıp azaltabilirsiniz. Yada azıcık zeytinyağı ile de lezzet katabilirsiniz.) Buğdaylara yedirin. Yoğurda sarımsakta koyabilirsiniz. Üstünü nane ile süsleyip servis yapın. Herkese afiyet olsun.

11 yorum:

  1. Canım ellerine sağlık salatan hari
    ka sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. çok besleyıcı ve lezzetlı bır salata olmus ellerıne sağlık canım

    YanıtlaSil
  3. tadının güzel olduğuna eminim :) emeği geçenlerin ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  4. Elimde buğday vardı dur deneyeyim ama bu kadar çok yapmam tabi.
    Eline sağlık.

    Bayıldım blog larına.
    Hoşgeldim.

    Dost canlısı anne Çiğdem

    YanıtlaSil
  5. Besleyici ve nefiss bir lezzet.
    Ellerine sağlık canım.
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  6. Salata nefis görünüyor. İlk fırsatta deneyeceğim. Ellerine sağlık canım. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  7. ellerine sağlık çok sağlıklı bir salata bence.

    YanıtlaSil
  8. ellerine sağlık çok sağlıklı bir salata bence.

    YanıtlaSil
  9. Evlenmeden evvel sadece aşurede kullandığımız buğday artık bende her hali ile çok seviyorum :)))

    YanıtlaSil
  10. bende bir tek asure yapiyordum bugdaydan.ilk firsatta deneyecegim.sevgiler.

    YanıtlaSil