Pages

6 Şubat 2012

Kazan Kebabı


Soframız programından, ŞanlıUrfa mutfağı'na ait bir tarif. Valla bana pek kolay gelmişti. Hemen yapmıştım. Çok da güzel oldu. Zaten kullanılan malzemelerden farklı bir lezzet çıkma olasılığı da yok.
Son derece basit bir tarif. Yalnız bizim ki kazan değil tencere kebabı :))

Malzemler :
  • 4 adet orta boy patlıcan
  • 4 orta boy domates
  • 4 biber
  • yarım kilo kıyma
  • 2 orta boy kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı salça
  • tuz, karabiber, kırmızı pul biber kısaca istenen baharat
  • üstüne sos: 2 yemek kaşığı salça ve 2 su bardağı su
Yapılışı
  1. Patlıcanları enine tam kopartmadan 2 parmak arayla ( yani 3 kez) kesin. 3 adet domatesi de yine kopartmadan 2 kere kesin ( yani birbirinden ayrılmayan 3 parça olacak. ) Biberi de ortadan yarın. Aralarına kıymalı harç koyacağız çünkü.
  2. Yemeklik doğradığınız kuru soğan, kıyma, tuz, kalan 1 domatesin rendesi, salça ve baharatlarla kıymalı içimizi yoğurarak hazırlayalım.  
  3. Patlıcanların kesik kısımlarını parmağımızla tuzlayalım. Kesik kısımlara kıymalı harçtan koyalım. Tenceremize dizelim. Sonra dometesleri ve biberleri de dolduralım. Yine tenceremize dizelim.
  4. 2 su bardağı su ve 2 yemek kaşığı salça ile sos hazırlayıp sebzelerin üstüne dökelim. Kıymalı harcın dağılmaması sebzelerin üstüne tabak kapatın. Kıymanın yağından dolayı ben yağ koymadım. Kaynayana kadar hızlı ateşte sonra kısık ateşte 40-45 dakika pişirin.

16 yorum:

  1. MMMMMMMM
    YEMEDE YANINDA YAT
    DERLER OCİNSTEN OLMUŞ
    ELLERİNE SAĞLIK
    :)

    YanıtlaSil
  2. patlıcanın kızartılarak yapılmaması çok güzel olmuş canım.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. Canım ellerine sağlık nefis bir yemek hazırlamışsın, iyi haftalar...

    YanıtlaSil
  4. offf muhtesem birsey olmustur bu .ellerine saglik sevgilerle.

    YanıtlaSil
  5. mis gibi olmuş canım.ellerine sağlık.sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  6. Hiç denemedim ama eminim tadı nefistir, ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  7. Canım ellerine sağlık çokda güzel olr..
    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  8. ellerine sağlık nefis görünüyor. afiyet şifa olsun

    YanıtlaSil
  9. Ahhh çok severim çok..
    Nasl canım çekti anlatamam..
    Ellerine sağlık canım..

    YanıtlaSil
  10. Gerçekten çok güzel görünüyor eminim lezzetide öyledir. hemen denemem lazım teşekkürler

    YanıtlaSil
  11. çok çok güzel görünüyor..ellerine sağlık.bizde yapsak tencere tava kebabı olur zaten:))ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  12. Pişerken dağılmadı mı kıymalar? Yalnız hepsi ayrı ayrı bir lezzet. bir arada süper. Ellerine sağlık.:)

    YanıtlaSil
  13. Çok güzel, bayıldım.Elinize sağlık

    YanıtlaSil
  14. Herkese değerli yorumları için teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  15. Tümay'cım dağılmadı. Tabak kapattım.
    Ağırlık yaptım

    YanıtlaSil
  16. Yakalarsam ben de seyrediyorum o programı... İnsan ne güzel tarifler öğreniyor.

    Bunu seyretmemişim ama senden hemen kopyalıyorum. Ellerine sağlık canım, sevgiler:)

    YanıtlaSil