Pages

9 Eylül 2011

Kırmızı Pancar Turşusunun Suyuyla Çin Salatası- Pirinç Salatası


Geçen yaptığım pancar turşusunun suyunu katarak Çin Salatası yaptum. Hem tadı hem de rengi çok güzel oldu. Mor mor pek bir şıktı.

Pancar turşusunun tarifi :
http://durutarifler.blogspot.com/2011/05/krmz-pancar-tursusu.html

Malzemeler:
  • 2 su bardağı pirinç (Osmancık olursa çok iyi olur, uzun uzun daha şık olur.)
  • 3su bardağı kaynar su
  • 1 su bardağı haşlanmış bezelye
  • 1 kase dolusu doğranmış kornişon turşu
  • yarım demet  doğranmış taze soğan (isterseniz)
  • yarım demet doğranmış maydanoz ve dereotu
  • 1 kase dolusu yeşil zeytin
  • 1 su bardağı haşlanmış mısır ( isterseniz)
  • 1 kase doğranmış pancar turşusu
  • Limon, tuz
Yapılışı:
  1. Pirinci ılık suyla yıkayıp, 15-20 dakika suda bekletiyoruz.
  2. Pirinci tencerede pilav gibi pişiriyoruz. (Benimki çok yumuşamıştı aman siz başında durun kaçırmayın.) Pişen pirinci kapağını açıp iyice soğutuyoruz. Soğumadan malzemeleri eklersek lapa oluyor.
  3. Doğranacak malzemeleri doğrayarak tüm malzeme ile pilavımızı harmanlıyoruz. Üzerine biraz tuz ve limon suyu ilave ediyoruz. Ben çok sulandırmasın diye 2 kaşıkta pancar turşusunun suyundan koydum. Zaten pancarları doğrayınca onlarda renk veriyor.

5 Eylül 2011

Yeşil Kabaklı Tart- Yeşil Kabaklı Kiş



Yeşil Kabaklı Kiş efem. Kabak yemek isteyen ama kabaktan ne yapacağını bulamayanlara tavsiye edilir. Çocukları kabak yiyemeyenlerde deneyebilir. Tabii hafif mi hafif kabak kiş halinde sunulunca bir sürü kalori aldı. Amannnn olsunnn o kadar kusur kadı kızında da olur :))

Malzemeler:

Kişi (Tartı) için :
  • yarım paket margarin
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 yumurta
  • 1 Çay Kaşığı Tuz
  • 3 yemek kaşığı su (hamur kıvama gelinceye kadar aslında)
Üstü için:
  • 5 adet kabak
  • 1 kutu krema
  • 1 tabak dolusu kaşar peyniri rendesi
  • 1/4 demet dereotu


Yapılışı:

  1. Hamur için tüm malzemeyi yoğurun. Yumuşak olamayan orta sertlikte bir hamur elde edin. Hamuru elinizle borcama yerleştirin. Parça parça bile yerleştirseniz olur. Kabarmaması için çatalla delikler açın. 180 derece fırında üstü hafif pembeleşinceye kadar pişirin.
  2. Kabakları soyup yuvarlak yuvarlak doğrayın. Hamurun üstüne dizin. Hafif tuzlayın. Krema ile kaşarı karıştırıp kabakların üstüne dökün. Fırında yine üzeri kızarana kadar pişirin. Krema kullanmak istemezseniz beşamel soslada yapabilirsiniz.