Pages

27 Mayıs 2011

Labnesiz Çilekli Cheese Cake - (çiz kek)


Çilekli Cheesecake denediniz. Denemediyseniz mutlaka deneyin.

Malzemeler :

Tabanı için :
  • 1 paket kepekli bisküvi,
  • 50 gr tereyağ
Kreması için :
  • 4-5 yumurta (beyazı öncelikle ayrılıp kar haline gelene kadar çırpılacak)
  • 200 gr şeker,
  • 500 gr yoğurt,
  • 200 gr sıvı krema, (krema da ayrıca bir kapta çırpılıp bekletilecek)
  • 5 kaşık un
  • 2 paket vanilya
  • Yarım limon kabuğu ve suyu (limon kabuğu rendenin ince tarafıyla sadece sarı tarafı rendelenecek. Beyaz et tarafı acıdır!)
Üstü için :
  • çilek ve yarım paket tart jölesi
Yapılışı:
  1. Tabanı için tereyağı ve bisküviyi robotta çekip yağlı kum haline getirin. Altına yağlı kağıt serilmiş bir kalıbın dibine ve etrafına kaşıkla bastırarak ince bir taban ve duvar haline getirin.
  2. Kreması için , yumurta akını kar haline getirene kadar çırpın ve kenarda bekletin. Ayrı bir derin kapta yumurta sarılarını, şekeri ve vanilya ile çırpın ve mayonez kıvamına getirin. El çırpıcısı ile kalan malzemeler limon kabuğu ve suyu, yoğurt, un ve kremayı içine yedirin. En sonunda yumurta akını da malzemeye katın.
  3. Malzemeyi kalıba boşaltıp, 180 derece fırında üzeri altın sarısı olana kadar pişirin.
  4. Soğuduktan sonra üzerine çilekleri dizin ve çileklerin üzerinede yarım paket tart jölesini arkasındaki tarife göre yapın ve yayın.

24 Mayıs 2011

Sahte İşkembe Çorbası yada Sarımsaklı Düğün Çorbası


Sizlere etleri göstermek için çorbanın içine kaşığı daldırmışım :)
Herkese güzel bir günler dilerim. Nedense içimden bugün güne iyi dileklerle başlamak geldi.

Malzemeler:

  • yarım kilo yağlı kuzu boynu
  • 1.5 lt su
  • yarım limon
  • 2 kaşık dolusu un
  • 3 kaşık dolusu yoğurt
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 4 diş sarımsak, sirke ve tuz
Yapılışı:
  1. Eti 1.5 lt suda düdüklüde haşlayın. Haşlanmış eti ince ince didin.
  2. Yumurta sarısını , unu ve yoğurdu bir kasede bir güzel birbirine yedirin.
  3. Haşladığınız etin suyunun biraz sogumasını bekleyin ki yumurta kesilmesin. Et suyundan biraz kaseye alıp karıştırın. Sonra bu karışımı karıştıra karıştıra çorbaya yedirin.
  4. Çorbanın altını yakın, tuzunu katın, sirkesini , limonunu katın. Kaynadıktan sonra 10 dakika kadar karıştırarak pişirin. Kırmızı biberli tereyağ sosla servis yapabilirsiniz.