Pages

5 Mayıs 2011

Sütlü Kemalpaşa Tatlısı


Eşim bu basit ama çok basit tarifide yayınlayacağımı duyunca "pes artık" dedi. Bense onunla aynı fikirde değilim. Küçücük ayrıntılar yiyeceğimiz şeyi müthiş değiştiriyor. Kemalpaşa tatlısını sütle pişirdiğinizde tadını bir kat daha arttırıyorsunuz. Bence denemelisiniz.

Mustafa Kemal Paşa'lı değilim yanı başından Karacabey'liyim. Kemalpaşa tatlısında sizlere tavsiye edeceğim marka Güvenal'dır. Biz çok memnunuz.

Kemalpaşa tatlısını arkasındaki tarife göre yani 1 litre suya 750 gr şeker ölçüsü ile yapıyorsunuz. Ancak su yerine süt kullanıyorsunuz. Süt ve şeker kaynayınca içine 1 paket tatlıyı atıyorsunuz. 15 dakika kadar kaynatıp aynı tencerede soğutuyorsunuz. Kendiliğinden kaymaklı ve son derece lezzetli tatlılarınız oluyor. Herkese afiyet olsun.