Pages

13 Nisan 2011

Ispanak Kavurmalı Makarna- Akşama Ne Pişirelim-13


Herkese merhaba. Bu aralar yemek yapma arzumu kaybettiğim için sürekli pratik şeyler yapıyorum. Canım bir şey yapmak istemediği için de ne yapacağımıda bilmiyorum. Bir şeyler uydurup duruyorum işte. Evdekiler de biraz şikayetçi ama sesleri henüz çıkmıyor.
Son derece pratik bir yemek. Hem de lezzetli. Bir taşla iki kuş vuruyorum. Yanına başka bir şey yapmıyorum. Ama siz isterseniz bir çorba yapabilirsiniz.

Malzemeler:
  • Kalın spagetti şeklinde makarna
  • Yarım kilo kadar ıspanak
  • Bir büyük soğan
  • Üstüne sarımsaklı yoğurt ve pul biber
Yapılışı:
  1. Makarnanızı istediğiniz yumuşaklıkta haşlayın. Soğuk suda süzüp bir kenarda bekletin. Siz isterseniz suyunu çektirip de pişirebilirsiniz.
  2. Soğanı yemeklik doğrayın. Zeytinyağında kavurun. Üstüne yıkayıp doğradığınız ıspanakları ( ben hem yapraklarını hem de saplarını kullanıyorum) atın. Suyunu salıp tekrar çekene kadar pişirin. Tuz ve karabiber serpin.
  3. Soğuk su ile süzdüğüm için makarnayı biraz erimiş tereyağında ısıtıyorum. Makarnanızı herkesin tabaklarına paylaştırın, üstüne ıspanak kavurmanızı da pay edin. Üstüne sarımsaklı yoğurt ve pul biber ile servis yapın.