Pages

14 Ocak 2011

Akşama Ne Pişirelim-12

Akşama Ezo Gelin Çorba ve Fırında İnegöl köfte yapacağım.

Bloğa baktım ikisinin de tarifi yok. İkisini de eklerim sonra.

Fırında İnegöl Köfte çoookkk kolay bir tarif. Bu tarifi koyarken kolay tarifler diye de bir de etiket açacağım.
Özellikle yeni evliler ve zamanı az olan çalışanlar için :))

http://durutarifler.blogspot.com/2011/02/super-pratik-frnda-inegol-kofte.html

Herkese iyi akşamlar, iyi hafta sonarı

11 Ocak 2011

Sirkeli Poğaça


Sirkeli poğoça çok kıyır kıyır oldu ( ne demekse) . Bir de uzun süre bayatlamadı. Tavsiye olunur.

İçinide lor , maydanoz ve soya sosu ile hazırladım. Son derece güzel bir lezzet oldu.

Malzemeler:

  • 2 yumurta (1 tanesinin sarısı ayrılacak)
  • 125 gr margarin
  • 1/2 su bardağı sıvı yağ
  • 1 kahve fincanı sirke
  • 1 adet kabartma tozu
  • 1 su bardağı yoğurt
  • Alabildiğine beyaz un (beş bardak kesin vardır.)
  • Çörek otu, susam , haşhaş tohumu nasıl isterseniz.
  • İçi için: 1 tabak dolusu lor , 1/4 bağ maydanoz ve dilediğiniz kadar soya sosu
Yapılışı:


1.Un hariç tüm malzemeyi karıştırın. Elinize yapışan ama çok da cıvık olmayan bir yumuşak bir hamur elde edene kadar un ekleyin. 15 dakika kadar bekletin. Hamurun kıvamı elinize yapışmadığında anlaşılır. Ele yapışmayan hamur alabildiğince un almış hamurdur :)
2.Hamurdan cevizden biraz daha büyük parçalar kopararak elinizde açın. İçine içini koyup ister yarım dolunay , ister yuvarlak şekilde kapatın. Tepsiye dizin.
3.Üstüne yumurta sarısı sürün ve ister çörek otu, ister susam , ister haşhaş tohumu koyun.
200 derecede üsteleri kızaran kadar pişirin.