Pages

18 Ocak 2011

Domatesli, Biberli ve Peynirli Börek



Bu börek tam denemelik bir börek oldu. Sonuç süperrr. Domates ve biberi kavurmadan çiğden kullandım. Değişik bir tat ve aroması oldu , ben bayıldım. İşyerine getirdim, iş yerindeki arkadaşlarda bayıldı. Denemenizi tavsiye ederim.

Malzemeler:

  • 5 adet yufka
  • 1 su bardağı bardak süt
  • 3 çorba kaşığı dolusu yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta
  • İçi için: Bir tabak dolusu peynir veya severseniz lor, 3 orta boy domates, 5-6 adet sivri biber
     
Yapılışı:
 
  1. Domatesleri küp küp, biberleri ince ince doğrayın. Peynirle karıştırın.
  2. Bir kapta sıvıyağı, yoğurdu , yumurtanın akını ( sarısını böreğin üstüne süreceğiz) ve sütü bir güzel karıştırın.
  3. Birinci yufkayı yağlanmış tepsinin üzerine serin ve kırıştırarak tepsiye yerleştirin. Üstüne sıvı karışımdan sürün. Üç yufkayı sıra ile üstlerine sıvı harcı koyarak tepsiye serin. Üçüncü katın üstüne peynirli malzemenizi serpim. Tekrar üstüne yufka, sıvı ve son kat yufkayı koyuyoruz ve sıvımız kaldıysa üstüne de dökebiliriz.
  4. Üstüne yumurta sarısını sürüp 170 derecelik fırında 30 dakika pişirin.İsterseniz üstlerine susam, çörek otu veya haşhaş tohumu atabilirsiniz veya hepsini birden atabilirsiniz.

6 yorum:

  1. Nilaycım böreğin tam eşime göre olmuş. Bayılır peynirli tatlara. Ellerine sağlık.
    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  2. ohh mis gibi bol peynirli börek olmuş.Ellerine sğalık canım

    YanıtlaSil
  3. Ellerine sağlık, işyerindeki arkadaşların o kadar lezzetli bir böreğe hazıra konunca bayram etmişlerdir. Ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  4. Denemelik ama tam börek olmuş Nilay'cığım,ellerine sağlık..Bayılırım bu tür böreklere..))Harikasın canım,afiyetler olsun..



    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  5. Off bayıldım ben buna, ellerine sağlık Nilay'cığım.

    YanıtlaSil
  6. ilk defa rastlıyorum bu bloğa ben de başka duru var mıdır diye merak ediyordum.:)

    YanıtlaSil