Pages

7 Kasım 2010

Kurabiyeden Şerbetli Tatlı


Aşağıda tarifini verdiğim kurabiyenin bir kısmını ayırdım. Şerbet yaptım ve kurabiyeler soğuk şerbet sıcakken haşladım (yani kurabiyelerin üstüne döktüm.). Çok da güzel oldu.

Pekmezli Kurabiye


Bizim evde pek sevilen bir kurabiyedir. Taaa 2005 yılında Sofra dergisinde görmüştüm. O zamandan beri kış aylarında yaparım.

Malzemeler:
  • 2 yumurta ( 1 adet yumurta akınu dışı için ayırın)
  • 1 çay bardağı pekmez ( ben keçiboynuzu pekmezi kullandım.)
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 125 gr margarin, 1 çay bardağı yağ
  • 1 su bardağı yoğurt
  • kabartma tozu, vanilya
  • Hamur elinize yapışmayacak şekilde olana kadar un ( en az 3 su bardağı)
  • İstenirse içine kuru üzüm
  • Üstüne ceviz ve toz şeker
Yapılışı:

  1. Yumurta akı hariç tüm malzemeyi yoğurun. Elinize yapışmayacak kıvama gelene kadar un ekleyin.
  2. Ceviz büyüklüğünde koparıp elinizle yuvarlayın. Yağlanmış tepsiye dizin. Üstüne yumurta akı sürün . Ceviz koyun ve toz şeker serpin. 170 derecede 20 dakika pişirin.