Pages

22 Haziran 2010

Etli Enginar Dolması



Enginar dolması taaa çocukluğumdan kalan bir alışkanlıktır. Annem de çok güzel enginar dolması yapardı. Tabii annemin enginarlarında bir gıdım etli çanak kısım olmazdı. Sadece yapraklarını sıyırırızdınız. Enginarlar tazecikti. Ah nerde o enginarlar şimdi. Benim yaptığım daha körpe olduğuna inandığım enginarlardan ama yinede ortasında çanağı oluşmuştu tabii ki :(

Malzemeler:

  • 5 adet enginar

  • 250 gr kıyma

  • 1 aida çay bardağı pirinç
  • 1 adet büyük soğanın rendesi

  • 1/4 bağ ince ince doğranmış maydanoz

  • 2 yemek kaşığı salça

  • 2 yemek kaşığı dolusu nane

  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı ve üstleri için domates

  • tuz, karabiber, etli dolma olsada yeni bahar
Yapılışı:

  1. Enginarları yaklaşık 10 dakika hafif tuzlu suda haşlıyoruz. Yapraklarını açtırıp içindeki tüylü kısmı etli kısma zarar vermeden çıkarıp enginarları temizliyoruz yada temizlediğimizi zannediyoruz :)

  2. Yağ ve domates hariç diğer iç malzemeyi karıştırıp, enginarların içine dolduruyoruz. Tencereye dizip üzerlerine 2 su bardağı su gezdiriyoruz. Domates dilimleri ile üstlerini süsleyip , 2 yemek kaşığı zeytinyağını da üstlerine döküp; su kaynayana kadar hızlı sonra yavaş ateşte yaklaşık 40 dakika pişiriyoruz.

20 Haziran 2010

Akşama Ne Pişirelim-9

Bu akşam fırın torbasında tavuk ve yanına domatesli pilav yaptım.

Kardeşim domatesli pilavın tarifini yayınlamamı çok istiyor ama ben halen fotosunu çekebilmiş değilim. Ama şöyle yapıyorum kısaca :
2 su bardağı pirince 3 su bardağı su koyacaksam eğer 1 su bardağı su yerine ,  1 su bardağı dolusu domates rendesi koyuyorum. Aşçılar gibi domatesin suyunu çektirmiyorum suyu koyar gibi koyuyorum.

Fırın torbasında tavuğun tarifi aşağıdaki gibi:

http://durutarifler.blogspot.com/2008/04/frn-torbasnda-tavuk.html

Ben bu sefer 1 kilo tabuk budu (doğramadan), 2 patates, 5 biber, 3 domatesin rendesi ile yaptım. Tavukları soya sosuna yine buladım.