Pages

29 Ocak 2010

Yufka Ekmeğinden Börek


Eşimin teyzesinin Osmancık'tan gönderdiği yufka ekmekleri ile pazar sabahına börek yaptım. Mımmm çok nefis oldu. Mutfaktan yukarılara mis gibi kokular çıktı. Evdeki herkes ( diğer 2 üye :)) kahvaltıya çağrılmadan indiler.

Yapımı da çok basit. Büyük boy tavanın altını yağladım. Üstüne bir adet yufkayı sarkıtarak koydum. Sarkan kısımları tavanın içine alarak, tavanın şeklini almasını sağladım. Üstüne fırça yardımı ile sıvıyağ ve bolca süt sürdüm. İçine bir tabak dolusu parçalanmış peynir ve maydanoz koydum. Üstüne ikinci parça yufkayı koydum. Tekrar süt ve yağ ile ıslattım. Ocakta tavayı çevire çevire ve tahta spatula ile kontrol ederek böreğin altını pişirdim. Arka tarafını pişirmek için (arkasını çevirmek çok zordur ya) büyük sevis tabağına tavadaki böreği kaydırdım. Tabağın üstüne tavayı ters şekilde koydum ve tabakla beraber tavayı çevirdim. Dolayısı ile tavaya böreğin arka tarafını aktarmış oldum. Arka tarafınıda çevire çevire pişirdim ve pizza dilimleri ile servis yaptım.

Nasıl çevirdiğimi ayrıntılı yazmak isterken batmış olabilirim ama mazur görün. Bu ara işler fena karışık ve benimde aklım çok karışık :)))

25 Ocak 2010

Rus Salatası




Mayonezini kendin hazırlamazsan, rus salatasını kendin yapmış sayılır mısın bilemem . Buyrun mayonezi hazır rus salatası tarifi.
Lisede ne kadar çok yediğimi hatırlıyorum da. Hey gidi günler heyyy.

Malzemeler:
  • 3 orta boy patates
  • 2 orta boy havuç
  • Bir küçük kavanoz bezelye (gr hatırlamıyorum ama 250 -300 kadar)
  • 250 gr kornişon turşu
  • Yetecek miktarda mayonez
Yapılışı:

Patatesi, havucu içine çatal batacak şekilde haşlayın. Soğuyunca küp küp doğrayın. İçine bezelye ve minik küpler halinde doğradığınız kornişon turşuyu ekleyin. Üstüne bol mayonez sıkın ve her yerini kapsayacak şekilde karıştırın. Maydanozla süsleyebilirsiniz.