Çok yoğun geçen bir haftadan sonra, hafta sonu bile çalıştıktan sonra, 12 saat bilfiiil ayakta olduktan sonra aranızdayım. Ah ah ne olacak benim bu halim.
Bu tatlının tarifi ben de yazdan beri vardı. Ama bir türlü yapmak kısmet olmadı. Aysun benden önce yaptı. O kadar güzel olmuştu ki ben iki dilim yedim ve tatlı da aynı akşam neredeyse bitti. O benden önce yaptı diye kıskandım valla :)) Aysun zaten yeni bir tarif bulmasın hemen dener :)) Ellerine sağlık arkadaşım çok güzel olmuştu. Sık sık yapılacak tatlıların arasına girdi.
Malzemeler:
Keki için :
- 4 yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı hindistan cevizi
- 1 su bardağı kırılmış ceviz
- 1 su bardağı galeta unu
- 1/2 su bardağı sıvıyağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 portakal kabuğu rendesi
- 1 bardak şeker
- 1.5 bardak su
- 1 lt süt
- 1 bardak nuğday nişastası
- 1 bardak şeker
- 1 paket vanilya
- 1 paket krem şanti
- Önce şerbeti yapın. Şerbetin soğuması lazım. Kek de ılındıktan sonra üstüne soğuk şerbet dökülecek.
- Kek için önce yumurta akları ile şekeri çırpın. Daha sonra tüm malzemeyi karıştırın ve yağlanmış büyük borcama dökün. 170 derecede 25 dakika kadar pişirin.
- Ilınan kekin üstüne şerbeti dökün.
- Krem şanti hariç tüm muhallebi malzemelerini karıştırın. Tencerede pişirin. Göz göz olunca kaparın ve üstüne toz krem şantiyi dökün. İçine el blendırını daldırın. En az 5 dakika sürekli çırpın.
- Soğumuş tatlının üzerine ılınmış muhallebiyi dökün. Soğuyunca üstünü hindistan cevizi ile süsleyin. İsterseniz narda yakışıyor.
Günaydın. Blogumda seni bekleyen bir ödül var. Uğrar alırsan sevinirim.
YanıtlaSilinanmıyorum, benim de buzdolabımda şu anda bu tatlıdan var. kuzenimden aldım ben de tarifi. ama adının Kıbrıs tatlısı oldugunu bilmiyordum. biz de cok begendik. ellerine sağlık
YanıtlaSilCanım ellerine sağlık harika görünü
YanıtlaSilyor tatlın mutlu haftalar öpüyorum.
Gerçekten de çok güzel bir tarif Nilay'cığım,ellerine sağlık.
YanıtlaSilBir yanlışlık yapamamayım diye sorayım 4 yumurtanın sadece beyazlarını kullanıyoruz di mi?
Hayır hayır. Önce yumurtanın beyazları ile şekeri çırpıyoruz. Sonra tüm malzeme ile birlikte yumurtaların sarılarını da koyuyoruz.
YanıtlaSilNilaycım ellerine sağlık canım aldım tarifini hemen deneyeceğim.
YanıtlaSilSevgiler...
Ellerine saglik, tam benlik bir tatli olmus.
YanıtlaSilharika bir tatlı.Denedim.Vazgeçilmezimiz oldu.Paylaşımınız için teşekkurler
YanıtlaSilÇok çok teşekkür ederim denedğin için. Mutlu oluyorum gerçekten böyle olduğunda sevgiler
YanıtlaSilYorumlar için teşekkür ederim arkadaşlar. Klavyenize yüreğinize sağlık :)
YanıtlaSildenemek için sırasını bekleyen lezzetlerden uzun zamandır yapayım diyorum duyduğuma göre çok güzelmiş :)
YanıtlaSilellerine sağlık :)
Merhaba,
YanıtlaSilKıbrıs yaşıyorum ama gittiğim hiç bir lokanta, pastane veya kafenin menüsünde bu tatlıyı görmedim. Geleneksel tatların sunulduğu festivallerin hiçbirinde de ve tabiri caizse Kıbrıs'ın yerlisi olan komşularımızda ve büyüklerimizde de ikramlar arasında rastlamadım. Siteler arasında adının niçin Kıbrıs tatlısı olarak geçtiğini merak ettim.
Merhaba,
YanıtlaSilKıbrıs yaşıyorum ama gittiğim hiç bir lokanta, pastane veya kafenin menüsünde bu tatlıyı görmedim. Geleneksel tatların sunulduğu festivallerin hiçbirinde de ve tabiri caizse Kıbrıs'ın yerlisi olan komşularımızda ve büyüklerimizde de ikramlar arasında rastlamadım. Siteler arasında adının niçin Kıbrıs tatlısı olarak geçtiğini merak ettim.
Gerçekten bilmiyorum. Araştırmak lazım. Ama çok güzel bir tatlı. Denemenizi tavsiye ederim.
YanıtlaSilÇok lezzetli görünüyor narada bayılırım ayrıca hemen takibe aldım bile beklerim sevgilerimle
YanıtlaSilBen baharatli galeta kullandim yanlışlıkla olur mu acaba
YanıtlaSilTatlıda biraz değişik olabilir ama neden olmasın. Sonucu bekliyorum
YanıtlaSilMerhaba, bloğunuzu çok beğendim. Takip ettiğim bloglar arasında ekledim.
YanıtlaSilAyrıca Sizi kendi bloğuma davet etmek istiyorum. Kıbrıs Tatlısı Tarifi
Teşekkürler.