Pages

22 Şubat 2010

Zeytinyağlı Kış Türlüsü



İçindekiler daha iyi gözüksün diye kaşıkla havaya kaldırmıştım ama becerememişim :)) İçinde kereviz, patates , pırasadan oluşan bir kış türlüsü. Ama son derece lezzetli. Kereviz yemeğini zorla yiyen (salatasına bayılan ) oğluşum bile bayıla bayıla yedi.

Malzemeler:
  • 1/2 kereviz (yada küçük kereviz)
  • 1 demet pırasa
  • 2 adet patates
  • Bunda yok ama ben 2. yaptığımda havuçta koydum. 1 adet büyük
  • 2 adet portakalın suyu
  • 1 orta boy soğan
  • Üstüne sarımsaklı yoğurt, pul biber, bol nane
Yapılışı:
  1. 3 kaşık zeytinyağında yemeklik doğranmış soğanınızı ve yuvarlak yuvarlak kestiğiniz havucu kavurun. Üstüne 3-4 cm. kestiğiniz pırasalarınızı, yuvarlak yuvarlak kestiğiniz patateslerinizi ve kerevizlerinizde atın. Üstüne 2 adet portakalın suyunuda koyup, sebzeler yumuşayana kadar kısık ateşte pişirin.
  2. Yemeğiniz soğuyunca üzerine sarımsaklı yoğurt döküp bir güzel karıştırın. Üzerini pul biber ve nane ile süsleyin. Mıımm nefis

2 yorum: