Pages

3 Temmuz 2009

Kuruyemişli Strudel


Yarın teyzemin kızı Esra'nın nikahı var. Sonunda kuzenimi ikna ettikte evlendiriyoruz. Acayip mutluyum. Akşamda bende üniversiteden ev arkadaşım Sevgi'ler kalacaklar. Acayip hızlı ve mutlu bir sonu bizi bekliyor.
Tarif Mart 2009 Sofra dergisinden. İçine bir sürü kuruyemiş girince güzel olmamasının imkanı yok tabii . Son derece lezzetli ve besleyici ve bir o kadar da kolay bir tatlı oldu.
Malzemeler:
  • 1 adet hazır ekmek hamuru
  • 100 gr tereyağ
  • 1 kahve fincanı toz şeker ve meyve şekerlemesi ( ben daha çok koydum.)
  • 1 kahve fincanı fındık ve badem (bende badem yoktu , ceviz koydum. Ayrıca her ikisini bir tane kahve fincanı koydum)
  • yarım kahve fincanı kuru üzüm (ben tam koydum)
  • yarımşar kahve fincanı damla çikolata ve krema (buna uydum)
  • 1 yumurta ve pudra şekeri

Yapılışı:

  1. Ekmek hamurunu fırın tepsisinin boyunda ve dikdörtgen olacak şekilde açabileceğiniz kadar açın. Tereyağını üstüne sürüp, toz şeker sürün.
  2. Bir kasese fındık, ceviz, meyve şekerlemesi, üzüm, damla çikolata , krema ve yumurta akını karıştırıp hamurun üstüne yayın ve rulo yapın.
  3. Üzerine yumurta sarısını sürüp önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Ilındıktan sonra üstüne pudra şekeri serpin ve keserek servis yapın.

29 Haziran 2009

Tel Kadayıflı Muhallebili Pasta

Evveeeettt , tatil bitti bende eve döndüm. Bu hafta da evde dinleneceğim daha sonra işe başlayacağım tabii ki.

Tatilden biraz hasarlı döndüm. Her yerim davul gibi şişti :)))) Önce gözümü sinek ısırdı, gözüm şişti. Ayağım yaradan enfeksiyon kaptı, ayağım şişti. Dudağımda uçuk çıktı, dudağım davul gibi şişti. Göbeğimde aç gözlülükten şişti. Şimdi onlar yavaş yavaş inme aşamasındalar. :)))

Bu günkü tarif , Bursa yöresinin :))) bu dönemki popüler tariflerinden. Çok lezzetli oluyor , şiddetle tavsiye ederim.

Malzemeler:
  • 250 gr kavrulmamış tel kadayıf
  • 2 kaşık tereyağ
  • Ceviz veya fındık
  • 1.5 kilo süt
  • 1.5 bardak şeker
  • 1.5 bardak un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket krem şanti (paketten çıkan 2'linin bir teki)
Yapılışı:
  1. Tereyağı tavada eritip, üstüne tel kadayıfı atıp kavuruyoruz. M utfak bu arada nefis kokuyor.
  2. Ben koymadım ama bu aşamada ceviz ve fındıkta süper yakışır. Onlarıda sonuna doğru atıp kavurmak lazım.
  3. Sütü, unu, şekeri ve vanilyayı karıştırıp, pof pof olana kadar pişiriyoruz. Ocaktan indirip içine kuru halde krem şantiyi katıyoruz ve mikserle en az 10 dakika çırpıyoruz.
  4. Soğumuş tel kadayıfın yarısını borcama serpiyoruz. Üstüne ılınmış muhallebimizi döküyoruz. Muhallebinin üstünü kalan tel kadayıfla kapatıyoruz. Buzdolabında soğutup ikram ediyoruz.