Pages

7 Mayıs 2009

Yumurtalı Ispanaklı Sigara Böreği

Kayınvalidemim bizler için yaptığı börek. Ellerine sağlık anneciğimin pekte güzel olmuştu. Börek içi alternatifi olur diye yazayım dedim

Malzemeler :
  • 3 adet yufka
  • 1 adet yumurta
  • 1 bardak süt
  • 2 kaşık dolusu yoğurt
  • 1 çay baradağı sıvı yağ
  • İçi için yarım kilo ıspanak yaprağı, 3 yumurta, 1 adet kuru soğan, karabiber ve tuz
Yapılışı:
  1. Yufkaları önce ikiye sonra her yarım parçayı 4' e ayırıp her bir yufkadan 8 adet üçgen elde ediyoruz.
  2. Yumurtanın sarısını ayırıp, yumurta akı, yoğurt, süt ve sıvı yağ ile böreğin içi için sıvı hazırlıyoruz.
  3. Soğanı zeytinyağında kavurup, yıkanmış doğranmış ıspanakları da içine katıp suyunu çekene kadar pişiriyoruz. Başka bir tavada az bir tereyağı eritip üstüne yumurtaları kırıyoruz. Yumurtalara bir süre dokunmayıp pişmesine yakın karıştırıyoruz. Yumurtalar tamamen pişecek. Ispanakları ve yumurtaları karıştırıp içimizi hazırlıyoruz.
  4. Üçgen yufkamızın her tarafını hazırladığımız sıvı ile ıslatıp, kalın kenarına ıspanaklı içimizi koyuyoruz. Sigara böreği gibi sarıp, yağlanmış tepsiye diziyoruz. Üstlerine ayırdığımız yumurta sarısını sürüp 170 derecede sanıyorum 20-25 dk. pişiriyoruz.

3 Mayıs 2009

Çilekli Büskivili Pasta























Çilek mevsimi geldi ya , ben habire çilekle neler yapsam diye düşünüyorum. Yukarıdaki pasta tamamen uydurulmuş bir pastadır. Ama zaten herkesinde akıl edilebileceği türden bir pasta. :)Büskivili tatları oldum olalı sevdiğim ve evde de sürekli bulundurduğum için sık sık kullandığım bir malzeme. Tabii ki çok güzel oldu. Ama şekeri biraz daha fazla kullansaymılım sanki daha güzel olacakmış gibi geldi bana. Siz yaparken şekerini biraz arttırın.

Malzemeler:
  • 1 paket petibör büsküvi
  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket tart jölesi
  • yarım kilodan fazla çilek

Yapılışı:

  1. Süt , şeker, un ve vanilyayı pişirdim. Ocaktan indirdikten sonra en az 5 dakika çırptım. Ben el blendırı ile çırpıyorum.
  2. Büsküvileri elde kırdım. Muhallebinin yaklaşık yarısını büskivilerle harman yaptım. Tabanı ıslatılmış borcama yerleştirdim. Üstüne kalan muhallebiyi döktüm. Muhallebi hafif soğuyunca üstlerine ikiye böldüğüm çilekleri dizdim.
  3. Çileklerin üzerine tart jölesinin arkasındaki tarife göre jöle yaptım. 2 kaşık toz şeker yazıyordu. Bence 3-4 kaşık koymakta fayda var. Çilekler şeker tadını zaten azaltıyorlar.