Pages

1 Mayıs 2009

Kremşantili Kabak Pastası


Bu nefisss tadı ilk defa İzmir'de ziyaret için gittiğim Schneider'in fabrikasında öğlen yemeğinde yedim. Tadına baktıktan sonra bayıldığım bu tatlıyı hemen incelemeye aldım. Tabii biraz da etraftan ve internetten bilgi aldım ve hemen geldim evde yaptım. Valla süper bir tat. Denemenizi tavsiye ederim.
Malzemeler:
  • Evde kalmış yenmeyen kabak tatlısı. (yaklaşık 1 kilo) Yada önce kabakları şeker ile pişirin.
  • 1 paket petibör büskivi.
  • Yaklaşık 1 bardak ceviz
  • 1 paket krem şanti ve 1 bardak süt
  • Üstüne hindistan cevizi veya isterseniz içine
Yapılışı:
  1. 1 kilo kabağı yarım kilo şeker ile yavaş ateşte pişirin ya da kalmış kabak tatlısından da yapabilirsiniz.
  2. Kabak tatlısını ezin . İçine elinizle kırılmış cevizleri ve rondodan geçirdiğiniz büsküvileri katın. İsterseniz hindistancevizi de katabilirsiniz. Borcama yerleştirin ve üstünü düzleyin.
  3. Üstüne 1 bardak sütle yaptığınız krem şantiyi sürün. Şekerlemelerle ve hindistan cevizi ile süsleyin.

26 Nisan 2009

Çilekli Tart























Tam mevsimi değil mi? Oğlumun en sevdiği meyve. Balkonumun altına su borularını ortadan ikiye keserek upuzun bir çilek tarlası yarattım. Şimdi bir sürü çilek verecek beyaz beyaz çiçeklerim var. Ben meyve veren her bitkiye bayılıyorum. Ne olursa olsun.


Tart gerçekten çok güzel olmuştu. Oğlum ve arkadaşları bayıldılar. Bizde bayıla bayıla yedik valla.

Bu arada tartın tarifi Ümit Usta'dan.


Malzemeler:
  • Tart için: 2 yumurta, 125 gr sanayağ (1/2 paket), 1 çay bardağı sıvı yağ, 1 su bardağı toz şeker, vanilya ve kabartma tozu, alabildiği kadar un
  • Muhallebi için : 1 litre süt, 1 su bardağı şeker, 1 su bardağı un
  • Üstü için yıkanmış ayıklanmış çilek ve 1 paket tart jölesi

Yapılışı:

  1. Tüm tart malzemesini karıştırarak orta sertlikte bir hamur elde ediyorsunuz. Hamuru muhallebisini yapana kadar buzdolabında dinlendirin.
  2. Sütü, unu ve şekeri karıştırarak pişiriyorsunuz. Piştikten sonrada içine el blendırı daldırıp en az 5 dakika çırpıyorsunuz. Arasıra karıştırarak üstünün sertleşmesine izin vermeyin.
  3. Tart hamurunu borcama kenarları yukarı doğru yüksek olacak şekilde yerleştiriyorsunuz. Ve fırınlıyorsunuz. 180 derecede yaklaşık 30 dakika.
  4. Tart hamurunuz soğuyunca içine muhallebiyi döküyorsunuz. Daha sonra çilekleri diziyorsunuz. Ben çilekleri muhallebinin içine gömdüm. Ama siz üstünde bırakabilirsiniz. En üstüne de paketin arkasındaki tarifteki gibi tart jölesini hazırlayıp döküyorsunuz.
    Afiyet olsun.