Pages

2 Nisan 2009

Gözleme


Gözleme eşimin imalatıdır. Bir pazar sabahı eşim tarafından yapılıp kahvaltıya sunulmuştur efemm.
İçi peynir ve maydanozdan ibaret. Ama biz patatesli, kıymalı, ıspanaklı ve çeşitli otlu gözlemelerde yapıyoruz.
Hazır yufkanın o yavanlığını almak için içine süt ve yoğurt karışımından olan bir sıvı yapılıyor. Böylece gözleme daha yumuşak ve lezzetli oluyor.
Her ne kadar yağsız teflon tavada pişeceksede, teflon tavaya çok az sıvıyağ konuluyor.
Hafta sonuna girerken fikir olsun dedim :))
Hepinize iyi hafta sonları. İyi dinlenmeler

31 Mart 2009

Yeni bir mim

Annelerle Hayata Dair mimlemiş beni. Mim'in konusu "bu aralar aklınızı, beyninizi kurcalayan, almazsam gözüm açık giderim dediğiniz, hatta almak için yanıp tutuştuğunuz, rüyalarınıza giren 3 ürün nedir?.."

Hani tanımdaki tabire tam olarak uymasada ( yanıp tutuştuğunuz, rüyalarınıza giren vs vs..) yine de hemen söyleyeyim . Şu anda almak istediğim tek şey Nintendo Wii Fit. Mutlaka ama mutlaka almalıyım. Haa ne kadar kullanacağım bilmem ama kafaya koydum mutlaka alacağım.






İkinci olarak almak istediğim şey BMW F 800 bir motor. (Aslında Aprilla da olabilir. Şimdi hayali bozmayalım değil mi ?) Bizim motoru sattıktan sonra böyle bir motoru hep hayal ettim. Eşimle beraber köylere gitmeyi, dağ tepe dolaşmaya bayılırız biz. Şimdi o zevkten mahrum olduk. İnşallah en kısa sürede alırız.


En son olarak da bacağı komple saran topuklu bir süet siyah çizme istiyorum.
Başka resim bulamadım vallahi.

Ben de Anne İş'te ve Anne Kedi' yi mimlemek istiyorum.

29 Mart 2009

Ayva Reçeli

Bazı insanlar kahvaltıda reçel pek yemezlerler. Ama bizim evde reçel yenir. Hatta bayıla bayıla yenir. Dolayısıyla ben hemen hemen her meyveden 1-2 kavanoz reçel yaparım. Hatta evde kalan yenmeyen az bir meyveden bile hemen yapıveririm. Ziyan olmasın mantığı.

Ayva reçele çok yakışıyor. Gerçekten çok güzel oluyor. Bu reçelde ayvalar rendelenmemiş, ince ince kesilmiş. Siz rendeleyebilirsiniz. Eşim rendelenmiş sevmiyor. O yüzden ayvaları o böyle küçük küçük kesti. :))

Şekeri 1'e 1 koyuyorsunuz. Ben yaklaşık 1.5 kilo ayvadan yaptım. 1.5 kilo şeker kullandım. Şeker ve ayvayı 1 gece beklettim. Zamanınız yoksa ayvayı ateşe koyup çok kısık ateşte su katmadan şekerini eritebilirsiniz. O zaman ayva taneleri daha sert olacaktır. İçine bir kaç tane karanfilde kattım.

Reçelin kıvama geldiğini şöyle anlarsınız:
Reçelin suyundan kaşığın ucu ile alıyorsunuz ve porselen bir tabağa döküyorsunuz. Damlanın ortasından kaşıkla bir çizgi çekiyorsunuz. Eğer o çizgi hemen kapanmıyorsa reçel kıvama gelmiş demektir.