Pages

27 Mart 2009

Bugün Benim Doğum Günüm

Bu gün benim doğum günüm. Fotoğraftaki gibi doğum günü pastamda benim de bol bol mum olacak :))) Aynı zamanda kardeşiminde doğum günü. Ablacığım senin de doğum günün kutlu olsun.

Önümüzdeki sene Allah'tan şunları diliyorum:
  • Öncelikle sağlık. Hem bana hem de aileme , eşime dostuma.
  • Bol şans. Hem bana, hem de eşime, çocuğuma
  • Bol bol yemek
  • Bol bol gezmek
  • Bol bol kitap okumak , film seyretmek
  • İşimde her şeyin yolunda yürümesi , doğalgaz da ve elektrik de mümkünse patlak çatlak bir şey olmaması, (ALLAH KORUSUN VALLAHİ)
  • Global ve mali krizden etkilenmemek ve dünyanın da bir an önce krizi atlatması.

24 Mart 2009

Ayva Tatlısı

Süper pratik bir tatlı. Hem çok lezzetli, hem görüntü güzel. İnsan daha ne ister. Kimileri tencerede pişiriyor ama ben fırın torbasında pişiriyorum.

Tarifi çok kolay. 3 yada 4 adet ayvayı soyup ortadan ikiye bölüyorsunuz. Fırın torbasına koyuyorsunuz . Fırın torbasını unlamayı unutmayın. İçine de adet başına 2/3 bardak kadar şeker koyuyorsunuz. Gıda boyası kullanmayacaksanız içine ayva çekirdeklerini de atmayı unutmayın. Eğer kırmızı gıda boyası kullanacaksanız kürdanı boyaya batırın ve şekerlere sürün. Yeterli olacaktır. Fırın torbanızı delmeyi unutmayın. Tam kıvamında ayva tatlısı oluyor. Kaymak veya krem şanti ile servis yapabilirsiniz.

Tepsinizin ve fırının altına yanmaz kağıt kullanmayı unutmayın. Bazen çok köpürüyor ve deliklerden taşabiliyor. O zamanda temizlemesi zor oluyor. Benden söylemesi...

23 Mart 2009

Karnabahar Mücveri


Geçen gün karnabaharları çok fazla haşlayınca, karnabaharlarda acayip yumuşak bir şeyler olunca ben de karnabahar mücveri yapmaya karar verdim. Çok da lezzetli oldu. Karnabahar yemeyen çocuklarınıza bir alternatif olabilir. Bizim evde böyle bir sorun yok. Çünkü oğlumun en sevdiği sebze karnabahar.

Malzemeler:
  • Haşlanmış küçük bir karnabahar yada normal bir karnabaharın yarısı,
  • 3 dal taze soğan ve 1/4 demet maydanoz
  • 1 yumurta
  • Kuru nane, kırmızı tatlı biber, tuz
  • Aldığı kadar un (tahmini 4 kaşık dolusu)

Yapılışı:

  1. Karnabaharlar ezilir. İçine doğranmış taze soğan ve maydanoz katılır.
  2. Yumurta ve tüm baharatlar konur. Un da azar azar konarak kıvamına bakılır. Koyu boza kıvamında olmalı.
  3. Tavaya çok az bir sıvıyağ konur ve tüm tavada gezdirilir. Tahta kaşık büyüklüğünde parçalar tavaya yuvarlak olacak şekilde konur. Arkalı önlü kızartılır.