Pages

19 Aralık 2009

Elmalı, Zencefilli, Tarçınlı Kek





OOOO mis gibi kokan bir kek. Tam hafta sonu için. Birsen'in Mutfağı ve Bir Demlik Sohbet'in düzenlediği Kek Kalıbı kullanarak hazırlanan tarifler yarışması etkinliğine yolluyorum. Tabii benim yarışma için herhangi bir minicik bile iddam yok. Ama bu tarif herkes için kolay ve güzel bir tarif. Herkese afiyetle olsun.



Malzemeler:


  • 2 adet orta boy elma

  • 3 bardak un

  • 1 bardak süt

  • 1 bardak sıvıyağ

  • 3 yumurta

  • 1.5 bardak toz şeker

  • 1 tatlı kaşığı zencefil, 1 yemek kaşığı tarçın

  • 1 adet kabartma tozu ve vanilya

Yapılışı:



  1. 3 yumurta akını 1.5 bardak şekerle çırpıyoruz. Yumurta sarılarını da katıp çırpmaya devam ediyoruz.

  2. Üzerine elma hariç tüm malzemeleri katıp karıştırıyoruz..

  3. Elmaları soyup minik minik küpler halinde doğrayıp keke katıyoruz.

  4. Kek kalıbını yağlayıp unlayıp kek hamurunu döküyoruz. 180 derecelik fırında yaklaşık 40 dakika pişiriyoruz.

3 yorum:

  1. NİLAY CANIM TARİFİNİ ŞİMDİ ALIYORUM SENDEN RİCAM SİTEYE LİNK VERMEN BİRSENİM BENİM VE SOFT BOWL SİTEMİZE OYLAMA ARKADAŞLARINIZ TARAFINDAN YAPILAVCAGINDAN ARKADAŞLARIN NERDE SANA NASIL OY KULLANMALARI GEREKTİĞİNİ BİLMELERİ GEREK DEGİLMİ:))
    GEREKLİ DÜZELTMELERİ YAPARSAN SEVİNİRİM BİRAZDAN TARİFİN YAYINDA ŞİMDİDEN BAŞARILAR

    YanıtlaSil
  2. Elma ve zencefil çok yakışıyor ellerinize sağlık..

    sevgiler..

    YanıtlaSil
  3. Gerçekten de mis gibi kokmuştur Nilay'cığım, ellerine sağlık.

    YanıtlaSil