Pages

1 Ekim 2009

Vişneli Tart



Daha önce çilekle denediğim tarifi bu sefer vişne likörü yapmak için kullandığım vişnelerle yaptım. Vişneler için bir işlem yapmama gerek kalmadı. Zaten şekerin içinde bir güzel tatlandırılmıştı. Siz taze vişne kullanacaksanız biraz şekerle kaynatabilrsiniz. Hem suyunu da vişne suyu olarak değerlendirirsiniz.

Üstteki resimdekilerde tart hamurunu cup cake kalıplarına bastırıp , kenarlarını da yükselterek yaptım. Alttakini normal tart kalıbına koyarak yaptım. Çilekli kekle arasındaki tek fark , çilek yerine vişne kullanmış olmam. Tarifi işte burada  http://durutarifler.blogspot.com/2009/04/cilekli-tart.html

7 yorum:

  1. her ikiside çok yenilesi nilaycığım..
    afiyetler olmuşturrr :))))
    ellerine sağlık. sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. Nilaycım harika olmuş tartın ellerine sağlık öpüyorum...

    YanıtlaSil
  3. Nilaycım, Çok lezzetli duruyor. Ellerine sağlık.

    sevgiler

    YanıtlaSil
  4. Nefisss olmuş canım. Fotoğraftan belli oluyor resmen lezzeti :p

    YanıtlaSil
  5. Ah Nilay'cığım,
    Bugün blog komşularımın hepsi bana karşı galiba. Nereye gitsem tatlılarla pastalarla karşılaşıyorum. Bu neye delalet acaba?

    YanıtlaSil
  6. Çook çekici görünüyorlar.
    Ben bu sene hiç likör yapmadım.

    YanıtlaSil
  7. nilaycığım fotoğraflar bir harika eminim tatlarıda öyledir ellerine sağlık....

    YanıtlaSil