Daha önce çilekle denediğim tarifi bu sefer vişne likörü yapmak için kullandığım vişnelerle yaptım. Vişneler için bir işlem yapmama gerek kalmadı. Zaten şekerin içinde bir güzel tatlandırılmıştı. Siz taze vişne kullanacaksanız biraz şekerle kaynatabilrsiniz. Hem suyunu da vişne suyu olarak değerlendirirsiniz.
Üstteki resimdekilerde tart hamurunu cup cake kalıplarına bastırıp , kenarlarını da yükselterek yaptım. Alttakini normal tart kalıbına koyarak yaptım. Çilekli kekle arasındaki tek fark , çilek yerine vişne kullanmış olmam. Tarifi işte burada http://durutarifler.blogspot.com/2009/04/cilekli-tart.html
her ikiside çok yenilesi nilaycığım..
YanıtlaSilafiyetler olmuşturrr :))))
ellerine sağlık. sevgiler.
Nilaycım harika olmuş tartın ellerine sağlık öpüyorum...
YanıtlaSilNilaycım, Çok lezzetli duruyor. Ellerine sağlık.
YanıtlaSilsevgiler
Nefisss olmuş canım. Fotoğraftan belli oluyor resmen lezzeti :p
YanıtlaSilAh Nilay'cığım,
YanıtlaSilBugün blog komşularımın hepsi bana karşı galiba. Nereye gitsem tatlılarla pastalarla karşılaşıyorum. Bu neye delalet acaba?
Çook çekici görünüyorlar.
YanıtlaSilBen bu sene hiç likör yapmadım.
nilaycığım fotoğraflar bir harika eminim tatlarıda öyledir ellerine sağlık....
YanıtlaSil