Pages

2 Eylül 2009

Ebruli Pasta


Her ne kadar görüntüsü için güzel oldu diyemesemde çikolata sosu muhteşem oldu. Pastanın tadı süperdi tavsiye ederim herkese.
Malzemeler:
  • 1 adet hazır kakaolu pastaban (pasta tabanı)
  • 2 kaşık dolusu un
  • 1 kaşık dolusu nişasta
  • 4 kaşık dolusu kakao
  • 1 kilo süt
  • 1 paket bitter çikolata
  • 1 bardak şeker
  • yarım paket belki daha az beyaz çikolata
  • Keki ıslatmak için 1 bardak süt
Yapılışı:
  1. 2 katlı hazır keki ikiye ayırın ve her iki kekide süt ile ıslatın.
  2. 1 kilo sütün içine un, nişasta, kakaoyu katın, pürüssüz kıvama getirin ve içine şekeri katarak muhallebi kıvamında pişirin.
  3. İçine bitter çikolatayı parçalayarak katın ve en az 5 dakika mikserle çırpın.
  4. Islattığınız kekin ilk parçasını pasta tabağına koyun ve üstüne muhallebinin 1/3'ünü dökün. Sonra ikinci kek parçasını koyup üstüne kalan çikolatalı muhallebiyi dökün.
  5. Üstüne de benmari usulü erittiğiniz (ben mikrodalgada eritiveriyorum. Sakın başından ayrılmayın yoksa çabucak yanıyor. ) beyaz çikolatayı kaşıkla pastanın üstüne bölge bölge koyun. O bölge bölge koyduğunuz beyaz çikolatayı kürdan yardımı ile dağıtın. Ebruli görünümü yaratın. Benim yaratıcılığım üstte görüldüğü kadar işte :))

6 yorum:

  1. canım bence oldukça başarılı elleri
    ne sağlık.Bereketli iftarlar dilerim öpüyorum...

    YanıtlaSil
  2. önemli olanda tadı değilmi zaten:))

    YanıtlaSil
  3. Cikolatali olan herseyi yerim:) Bence pastan nefis gorunuyor. Bir dilim alayim lutfeeeeeen!

    YanıtlaSil
  4. Muhteşem bir görüntüsü var, en kısa zamanda yapmak istiyorum. Ellerine sağlık canım arkadaşım.

    YanıtlaSil
  5. Hiçte fena değil bence :)
    Eline sağlık canım. Denemek lazım bir ara..

    YanıtlaSil
  6. pasta süper ellerine sağlık canım...

    YanıtlaSil