Pages

3 Haziran 2009

Kemikli Etli Taze Fasulye

Eşimin Çorum Osmancık'lı olduğunu daha önce söylemişimdir herhalde. Evlendiğimizde tam bir İç Anadolu çocuğuydu, yavaş yavaş Ege'ye doğru kaymaya başladı. Artık bayıla bayıla enginar yiyiyor. Tabii vazgeçilmez yemekleri var. Etli taze fasulye, kıymalı ıspanak gibi. Bu da onlardan biri. İtiraf etmeyelim ki ben de sevdim. Tabii ki zeytinyağlısını tercih ederim ama babamız ve oğluşumuz bayıla bayıla yiyiyorlar.
Malzemeler:
  • 1 kilo kemikli kuzu eti
  • 1 kilo taze fasulye
  • 1 büyük soğan
  • 3-4 sarımsak
  • 1 yemek kaşığı dolusu salça, tuz
  • 2 kaşığı mısır özü yağı
Yapılışı:
  1. Eti bir güzel sıvıyağda kavurun. Suyunu salsın. Saldıktan sonra tekrar çekene kadar kısık ateşte pişirin.
  2. Soğanı ve sarımsağı atın kavurmaya devam edin. Soğanlar bayılınca (ölmeyecek) salçayı katın. 1-2 dakika çevirip kaynar su ekleyin.
  3. Yıkanmış ve doğranmış taze fasulyeleri de doğrayıp içine katın.
  4. Fasulyeler pişince yaklaşık 40 dk. sonra yemeğiniz hazır.

3 yorum:

  1. Ellerine sağlık, çok güzel görünüyor. taze fasulyeye bayılırım ama zeytinyağlı olacak.

    YanıtlaSil
  2. pilavla beraber nede çok severiz masal ailemle :)))

    YanıtlaSil
  3. way hep hamur işinin arkasından iyi oldu görmek:) ellerine sağlık

    YanıtlaSil