Pages

19 Nisan 2009

Kremalı Milföy


Bu tarif çok sevdiğim arkadaşım , ikizlerimin annesi Saadet'ten. Bursalıannelerle yaptığımız doğum günlerinde Saadet'ten hep bunu yapıp getirmesini isteriz. Süper pratik, süper hafif bir o kadar da lezzetli bir tatlı. Buradan selam olsun sana Saadet'çim
Malzemeler:
  • 15 adet milföy hamuru
  • 1 lt süt
  • 1 bardak şeker
  • 1 bardak un
  • vanilya
  • pudra şekeri
Yapılışı:
  1. Milföy hamurlarını ikiye bölün ve yağlanmış tepsiye dizip 180 derece ısıtılmış fırında üstleri hafif kızarana kadar pişirin.
  2. Süte un, şeker ve vanilyayı ilave edip ocakta sürekli karıştırarak içinin malzemesini hazırlayın. Piştikten sonra içine tereyağ da katabilirsiniz. Mikserle iyice çırpın ve biraz soğumasını bekleyin.
  3. Milföyleri fırından çıkarıp, soğutun. Bıçak yardımıyla ikiye bölerek (aralarını açarak) ılınmış muhallebiyi aralarına doldurun.Üzerlerine pudra şekerini eleyin. Tatlıyı buzdolabında bekletip ikram edebilirsiniz.

12 yorum:

  1. çok pratik ama çok lezzetli duruyor ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  2. Harika çok pratik ve leziz ellerine sağlık canım sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. Bir arkadaşımda tatmıştım bunu nefiistti. Artık tarifide var :) Yupppiii :))

    YanıtlaSil
  4. Nilay'cım fırına vermeden milföyleri büyütüyor muyuz?ve bir de arasını açarken dağılmıyor mu???

    YanıtlaSil
  5. Dijle'cim milföyleri büyütmüyoruz. Arasını açarken dağılma olmuyor.

    YanıtlaSil
  6. bu saatte aç karnına bu görüntü hiç fena değil yani, yine döktürmüşsün eline sağlık!

    YanıtlaSil
  7. Çok güzel ve hafif görünüyor gerçekten, afiyet olsun Nilay'cığım.

    Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  8. Enfes görünüyor, eminim tadıda öyledir. Ellerine sağlık canım.

    YanıtlaSil
  9. ANKARA'DAKİ BİR ÇOK PASTANEDE SATILIYOR KREMALI MİLFÖYLER. BEN DE ORALARDAN ALIP AFİYETLE YİYORUM AÇIKCASI. BU HAFİF VE İNSANIN DAMAK TADINI EPEYCE OKŞAYAN KREMALI MİLFÖYÜ KENDİ MUTFAĞIMDA İMAL ETMEK DAHA KEYİFLİ OLACAK MUHAKKAK!
    TEŞEKKÜRLER CANIM.

    YanıtlaSil
  10. İzmir'de yediğim sütlü böreği andırıyor. Ah bir de Laz böreğini tabii, ikisini de pek severim.

    YanıtlaSil
  11. nilaycim bu aralar havamiz süper. 20 derece civarinda hep.. birazcik yaz yemekleri de yazsan buraya.
    bu arada buzlukta yesil bakla var. baklayi nasil pisiriosun sen?

    sevgiler
    naz

    YanıtlaSil
  12. Olsada yesek :) Nasıl canım çekti :(

    YanıtlaSil