Pages

19 Aralık 2008

Benim Garip Hallerim

Sevgili Yasemin beni mimlemiş. Çok zor geldi bana bu mim çokkkk. Düşün taşın eşime sor bayağı bir zorlandım. Bunu okuyanlar son derece normal olduğumu sanacaklar. :))
Aslında öyle olmasam da zor bir konu canım işte ya. Yinede Bir şeyler bulmaya çalıştım.

  • Yerlerin kirli olmasına dayanamam. Büfenin üstü toz olmuş, dolapların içi dağınıkmış fark etmez ama yerler temiz olmalı. Elimle yer bezi dolaşırım.
  • Kitaplarımı paylaşmayı sevmem. Verirsem de mutlaka takip eder geri alırım. Kardeşimden ortaokul 7. sınıfta aldığım ait kitabımı geri almışlığım vardır. Babamın gençliğindeki kitaplarıda alıp eve getirdim.
  • El öpmem. El öpmem gerektiğinde de, öpmem gereken kişinin elini; ne ağzıma ne de alnıma götürürüm. Hemen havadan hallediveririm.
  • Birisinin selamı bana geliyorsa Aleyküm selam demem gerekiyorken ben yine "olsun başüstüne" derim. Örneğin "Ayşe sana selam söyledi" derlerse ben hemen "olsun başüstüne" derim.
  • Eşimden özel istek üzerine bir gariplik yazıyorum. Kendi bildiğimi okumam. "Şu kapıyı kapalı tutalım" dediğinde ben "tamam" derim ama yine kendi bildiğimi okur ve o kapıyı açık tutarım.
  • Bir şey kafa koyduysam onu mutlaka yaparım. Bir keresinde Uludağ'a kayak yapmaya gidecektik. Yatılı misafir geldi, hastalık oldu , o oldu bu oldu ama ben herşeye rağmen gittim. Her şeye rağmen yapacağım diye de dile getiririm. Arada bir deliririm.
  • Uzun yolda araç sollarken "belki geçeriz" derim. Henüz geçemediğimiz olmadı ama belli mi olur. Sonucu 1 ve 0 olan bu araç sollamayı analog hale dönüştürürüm.

Ben de Dijle'yi mimliyorum. Kolay gelsin Dijle'cim.

17 Aralık 2008

Üzümlü Kek



Bu keki ne zaman yaptım inanın hatırlamıyorum. Zaten zırt pırt çeşitli denemelerle kek yapıldığı için çok da önemi yok. Kekin o nefis kokusu geldi bana , size de geldi mi acaba ?

Malzeme:

  • 3 yumurta
  • 3 kaşık dolusu yoğurt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1'er paket kabartma tozu ve vanilya
  • 2,5 bardak un
  • 1,5 bardak şeker
  • 1 tatlı kaşığı dolusu tarçın (ben zencefil de koyarım)
  • 1 bardak dolusu kuru üzüm ve tabii ki istenirse ceviz ( ben koymammışım)

Yapılışı :

  1. Bence en önemli ayrıntı yumurtaların beyazlarının sarılarından ayrılarak şekerle beraber çırpılması. Bu kekin daha güzel kabarmasını sağlıyor. Mümkünse yumurtanız soğuk olmasın. Ama nerede , çoğunlukla buzdolabından çıkarıp yapıyoruz :))
  2. Daha sonra yumurta sarılarını da katın. Tüm malzemeyi koyun. Kabartma tozunu , unu koyduktan sonra koymayı unutmayın. Keki yuvarlak borcama veya tepsi şeklindeki kek kalıbına dökün. Kalıbı yağlayıp, unlamayı unutmayın.
  3. Üzümleri isterseniz una bulayıpta koyabilirsiniz. Hani dibe çökmesin diye. Gerçi ben bu konuda pek sorun yaşamıyorum ama isterseniz siz öyle yapın. 170 derecelik fırında yaklaşık 40 dakika pişirin.