Pages

3 Aralık 2008

Fırında Biber Dolması


Yiyenler dolmalarımın lezzetli olduğunu söylerler. İçine yeni bahar ve bol nane koymama bağlıyorum ben. Ayrıca salçalı sosu kaynatıp, dolmaların üstüne döküp, öyle pişirdiğim için diye düşünüyorum.
Ama birde o pişen dolmaları fırınlamayı deneyin. MIMMMMM nefis oluyor. Benden tavsiye etmesi. Lütfen deneyin.

Dolmalar 15-20 dakika içinde üstleri kızarmış ve mis gibi oluyorlar.

Malzeme:

  • 12-15 adet civarı dolmalık biber
  • 300 gr kıyma
  • 1 aida çay bardağı pirinç
  • 1 büyük boy soğan rendesi
  • 1 küçük domates rendesi
  • tuz, karabiber, 1 çay kaşığı yenibahar , 2 yemek kaşığı dolusu belki daha bile fazla nane,
  • 1/3 demet maydanoz
  • 1 yemek kaşığı dolusu salça ve sıvı yağ

Yapılışı :

  1. Salça ve sıvı yağ hariç tüm malzemeyi karıştırıp, dolmalık biberlerin içine doldurun. Her biberin üstüne bir adet kesilmiş domates koyun.
  2. Salçayı sulandırın, içine yağıda katıp bir küçük kapta kaynatın. Biberlerin üstüne dökün ve yemeği pirinçler pişene kadar pişirin.
  3. Dolmaları bir fırın tepsisine dizin ve üstleri kızarana kadar 180 derecede fırınlayın. Afiyet olsun

2 Aralık 2008

Lokumlu Kurabiye














En çok sevdiğim kurabiyelerden biridir. Bizim evde tatlı şeyler gerçekten tatlı tatlı yenir. Dolayısıyla lokumlu kurabiyenin yoğun tatlı tadı bu tarife çok uyuyor.






Lokumlu kurabiyeyi kendi uyguladığınız kurabiye tarfilerinin içine uygulayabilirsiniz. Ben yaptığım kurabiye'de Betül'ün nefis kurabiyelerinden birinden esinlendim. İçinde krem şanti denedim. Dolayısıyla pudra şekeri kullanmadım . Zaten içinde de lokum var. Tadını tutturabiliyorsunuz. Lokumlar Afyon limonlu lokumlarından. Güllü lokumlalarla da çok güzel oluyor.

Not: Elinin tüm parmak izleri belli olan ve tırnakları cadı gibi çıkmış olan kişi kardeşimdir :))
Malzemeler:
  • 1 paket krem şanti
  • 250 gr . tereyağ ya da katı yağ
  • 1 paket vanilya ve kabartma tozu
  • 1 adet yumurta
  • 3 bardak un (isterse biraz daha)
  • İçine lokum (lokumları ikiye bölerek kullandım.)
  • Üstüne pudra şekeri

Yaplışı:

  1. Lokumlar dışında tüm malzeme karıştırılır. Kulak memesi kıvamına gelene kadar un eklenir.
  2. Elinize ceviz büyüklüğünde bir parça alıp, elinizde düzleştirip, içine lokum koyup kapatıyorsunuz. Tekrar yuvarlayarak yağlanmış tepsiye diziyorsunuz. 170 derecede 20- 25 dakika yeterlidir.
  3. Piştikten ve soğuduktan sonra üstlerini pudra şekeri ile süslüyorsunuz.