Pages

24 Ekim 2008

Antep Fıstıklı Kurabiye

Bu yaz pek çok kurabiye yaptım. İçine fındık, fıstık, damla çikolata ne koyduysam kurabiyenin adı o oldu. Komşularımla yaz akşamları bahçede oturup , yanına da da mis kokulu bir çay demleyip, o çay kokusu kurabiyenin kokusunu karışa karışa bir güzel yedik, içtik.
Çocuklar geldiler hep beraber kağıt oynadık (pişti, papaz kaçtı, eşşek ) , jenga oynadık. Avazımız çıktığı kadar bağırdık.
Kış geldi herkesler evlerine çekildi.
Bu kurabiyemiz antep fıstıklı kurabiye. Buyrun tarife

Malzemeler:

  • 250 gr . tereyağ ya da margarin
  • 1 bardak pudra şekeri
  • 1 paket vanilya ve kabartma tozu
  • 1 adet yumurta (sarısı içine , beyazı dışına)
  • 3 bardak un (isterse biraz daha)
  • yarım su bardağı çekilmiş antep fıstığı ve üstüne koymak için bütün antep fıstığı

Yapılışı:

  1. Yumurtanın beyazı ve bütün antep fıstıkları dışında tüm malzeme karıştırılır. Kulak memesi kıvamına gelene kadar un eklenir. (Evde pudra şekeri yoksa, toz şekerini rondodan geçirip pudra şekeri niyetine kullanabilirsiniz. Kurabiyelerinizin dağılmaması ve ele yapışmaması için mutlaka pudra şekeri kullanın)
  2. Yuvarlak hale getirilip yağlanmış tepsiye dizilir. Üstlerine yumurtanın beyazı sürülerek ve birer tane antep fıstığı batırılarak fırınlanır. 170 derecede 20-25 dakika yeterlidir. Afiyet olsun.

22 Ekim 2008

Havuçlu Meze Havuç Salatası



Yapılışı inanılmaz pratik ve yemesi de çok güzel. Ben her ızgara yaptığımızda hemencecik yapıveririm.

Biz Bursa'nın yüksek bir noktasında oturduğumuz için şehire göre daha çok kar tutuyor. Bizim evimizin orada dizlere kadar kar olduğunda; şehirde ancak 1 cm. kar oluyor. İnşallah böyle karlı bir günde size bahçenin fotolarını da gönderebilirim. Kartpostallara benziyor. Bir de yılbaşına doğru ağaçlarımızı ve balkonlarımız ışıklandırıyoruz. Çok hoş bir görüntü oluyor. Yaz derken yoksa kışımı özlemişim ne :))

Mezeye gelince 3 -4 tane büyük boy havucu rendeliyoruz. Zeytinyağında öldürüyoruz. Rengi falan tamamen değişecek. İçine tuzumuzu da katıp tatlandırıyoruz. Süzme yoğurttan (süzgece havlu kağıt koyup, normal yoğurdu da üstüne koyup bekletirseniz süzme yoğurt elde edebilirsiniz. ) sarımsaklı yoğurt yapıp havuçlarla karıştırıp, servis yapıyoruz.

20 Ekim 2008

Tavuklu Bamya Yemeği


Teyzemin kızı Elif daha 5-6 yaşında iken sokakta oynar, teyzem "Eliffff koş gel bamya yemeği yaptım" dediğinde oyunu falan bırakır eve bamya yemeğe koşardı. Bamya yemeği bizim evde de bu kadar sevilir. Hele tavuklu yapıldıysa. Bizim evde herkes bamya tavuklu yapıldığında daha bir hevesle yiyiyor.
Bu bamyalar dondurucudan değil. Ama ben dondurucuya da bamya koymayı tabii ki ihmal etmedim.
Püfff: Bamyayı önce yıkayın, sonra baş kısımlarını ayıklayın. Böylece bamyanın sümüklenmesini önlemiş olursunuz.

Malzemeler:
  • 1/2 kilo bamya
  • bir büyük soğan
  • 3 adet domates
  • 2-3 diş sarımsak
  • 1/2 kilo kemiksiz tavuğun but kısımından et
  • Yarım limon, tuz ve sıvı yağ
Yapılışı:
  1. Sıvı yağda sotelik doğradığınız tavuk etlerini suyunu verip tekrar çekinceye kadar çevirin.
  2. Yemeklik doğradığınız soğanı ve ince ince doğradığınız sarımsağı da atın ve yağda bayıltın.
  3. Küp küp doğradığınız domatesleri de atın. Dometeslerde bayılsınlar.
  4. Yaklaşık yarım litre su koyun. Su kaynayınca içine ayıkladığınız bamyaları atın ve limonu sıkın. Tuzunu unutmayın.
  5. Önce harlı ateşte sonra yavaş ateşte yaklaşık 30 dakika pişirin.

19 Ekim 2008

Uluslararası Arkadaşlık Ödülü

Sevgili Betül (Yemek kutusu) beni bu ödüle layık görmüş.
Ödül dünya çapında arkadaşlarınız olan bloggerlarını tanıtmak amaçlıymış. Ödül sürekli alıcı tarafından devrediliyormuş ve her alan kişi kendine gönderenden 1 fazla kişiye yollamalıymış.

Bence çok hoş bir ödül. İnsan kendini çok iyi hissediyor gerçekten. "Arkadaşlık ödülü" terimi bile güzel bence.
Ben de bu ödülü Zuzuların annesi ve Kitap Kurduna gönderiyorum.