Pages

27 Eylül 2008

MİM- EVDE NEFRET EDİLESİ DURUMLAR


Mim üstüne mim yazacağım ama yine mimlenmişim.Seviyoruz diyoruz da canım ohhh tarif yazma habire mim yaz. Blogun adını değiştirelim bari. :)))

Evde nefret edilesi durumlarım aslında çok yok diye düşünüyorum ama bakalım yazının sonunda ne çıkacak. Ben de merak ettim şimdi.

  • Üst kata çıkmışken alt katta veya alt kata inmişken üst katta bir şey unutmak
  • Mutfak kapısının tarafımdan açık unutulup, kedilerin yiyecekleri kapması
  • 4 tane balkonu temizlemek zorunda kalmak
  • Oğlumun kıyafet seçememesi ve beni çağırması. Benim seçtiğim kıyafetleri de giymeyip , tekrar kendi seçtiği kıyafetleri giymesi
  • Evin içinde atılacak veya verilecek o kadar şey olmasına karşın atamamak veya verememek
  • Evin içinde olmadık zamanlarda, olmadık canlı yaratıklarla karşılaşmak (merdivenden inen bir tırtıl veya parmağım uzunluğunda uçan bir böcek)

Düşün taşın başka bir şey bulamadım. Toza ve dağınıklığa karşı çok sorunum olmadığı için liste uzamadı. Ayrıca ütü yapmayı da çok severim . Özellikle dizimin olduğu saatlere denk getirip hem dizimi izler hem de ütümü yaparım. Yer silmeğe bayılırım ve zırt pırt silerim zaten. Eşim zaten benden titiz. Onun tarafı hep derli topludur. Ata'nın odasına zaten hiç karışmayız. EEEE ne kaldı ki geriye zaten.

Ben de kitapkurdu-Özlem'i mimlemek istiyorum. Kolay gelsin bakalım

Foto http://site.mynet.com/mehmethekim/mynet_resimlerim/-kedi-3.jpg 'den alınmıştır

26 Eylül 2008

Ebe- Sobe















Ben bu mim olayını seviyorum. Tabii kolay konular gelirse. Pınar (Annekedi ) beni mimlemiş. Buyrun benim sobem..



Adınız ?
Nilay

Nerelisiniz ?
Karacabey- Bursa'lıyım.
Yaşadığınız yer ?
Bursa

Mesleğiniz ?
Elektronik mühendisi

Hobileriniz ?
Son derece klasik olacak ama kitap okumak (valla) , yüzmek (bu da klasik), sudoku çözmek, sürekli internetten aklına takılanı araştırmak, yürümek (yazın yeşile yayılıp, kışın evde bantta) , gezmek (her yeri ve her zaman), bahçedemde bir yandan müzik dinliyerek bir yandan da çay içmek,

Evli misiniz ?
15 yıldır

Kaç çocuğunuz var ?
1 adet 12 yaşında ve adı da Artun Ata

En sevdiğiniz yemek ?
Salata, meze ve tatlılar. Kurabiye, pasta ve börekler
En sevdiğiniz tatlı ?
Beyaz kremalı pastalar, dondurma

Sevdiğiniz müzik türü ?
Biraz değişken olmasına rağmen her zaman bunları zevkle dinlerim :
soft rock, country , jazz, türkülerimiz (bizim country)

Nerelere gitmek istersiniz ?
Benim gibi gezençi birine en son sorulacak soru bu. Nerelere gitmek istemem ki.
Türkiye'de Antakya (mozaik müzesi ), Van gölü ve Mardin'e gitmek istiyorum
Motosikletle, eşimle babamın soyunun geldiği Selanik'e gitmek istiyorum
Bir de en çok Safari'ye çıkmak istiyorum.

Ben de kardeşimi ; Mutlukum Tanelerini mimlemek istiyorum.

not: Antakya mozaik müzesi resmi Hasseyehat.com sitesinden
Mardin resmi de neredennereye.com sitesinden alınmıştır.

23 Eylül 2008

Sarımsaklı Yogurtlu Semizotu Salatası ve Semizotu salatası

Semizotunun yemeğinden hiç hoşlanmam. Oğluşumla , babamız sevdiği için yaparım ama kendim hiç yiyemem. İster bulgurlu , ister pirinçli , isterse etli olsun yiyemiyorum işte. AAAA dediğinizi duyuyorum hiç öyle şey olur mu diye ama ne yapayım.

Düşünüyorumda semizotu yemeği dışında yemediğim hiç bir yemek yok herhalde. Ben sakatatları bile bayıla bayıla yerim. Dalak dahil.:))

Ama salatasına gelince işler değişiyor. Semizotu salatasını hiç itiraz etmeden yiyiyorum. Buyyrrrunn size iki çeşit semizotu salatası . Ben salatanın içine katılmış gibi olanı daha çok seviyorum.

Mümkünse aşı olmayan, doğal semizotlarını almaya çalışın.Çok daha lezzetli ve söylemeye gerek var mı ama DOĞAL.


Sarımsaklı Yoğurtlu Semizotu Salatası

Semizotlarının çok kalın taraflarını koparıp atıp bol suda yıkıyorsunuz. Ben birazda sirkeli , tuzlu suda bekletiyorum.Sonra semizotlarını salata kurutucuya koyup , kurutuyorum. Bu arada salata kurutucudan son derece memnunum. Tavsiye ederim. Ben de evdöşenin sitesinde görünen mor renkli olandan var. 15 ytl'ye pazardan almıştım. Marulları, ıspanakları, derin dondurucuya konacak tüm şeyleri bunda kurutup öyle saklıyorum veya kullanıyorum.



Daha sonra semizotlarını bir kaba alıyoruz, üstüne de sarımsaklı yoğurt yapıp karıştırıp servis yapıyoruz. Az zeytinyağıda güzel gider. İstenirse içine haşlanmış ve küp küp doğranmış patateste konabilir.




Semiz Otu Salatası -2

Normal Salata yapar gibi yapıyorum. Marul yerine semizotu kullanıyorum. Kırmızı lahanayı ince ince kesip , tuzla ovuyorum. Yıkadıktan sonra eğer zamanım varsa bazen sirkede bir süre bekletip sonra süzüp salataya öyle koyuyorum. İstenirse taze soğan konabilir. Kuru soğan yakışmayacaktır. Domates ve salatalık doğruyorum. Küçük bir şişede limon, zeytinyağı ve tuzu koyup iyice çalkalayıp salatanın üstüne döküyorum. Son derece lezzetli bir salata oluyor.