Pages

7 Ağustos 2008

Hazır Kekten Muhallebili Pasta

Yine çok kolay bir tarif arkadaşlar. Muhallebiside undan yapıldığı ve çırpıldığı için son derece lezzetli oluyor. Blog yapmadan önce ununu , sütünü göz kararı koyardım. Ama bunu yaparken daha dikkatli yaptım. Ölçüleri yazacağım ya . Gerçi sütünü daha az koyarsanız, blendırla çırparken çok koyu olursa tekrar süt ekleyebilirsiniz. Sonra tekrar bir iki taşım kaynatır tekrar blendırla çırparsınız. Her şeyin bir çözümü var.

Malzemeler:
  • 2 katlı sade hazır kek
  • 1 litre süt - ayrıca 1 kase süt
  • herhangi bir reçel suyu 3 -4 yemek kaşığı kadar (vişne-çilek-şeftali olabilir)
  • 1.5 bardak şeker
  • 3 tahta kaşık dolusu un
  • 1 yemek kaşığı kadar tereyağ
  • vanilya
  • 2 adet muz
  • Süslemek için ne isterseniz.

Yapılışı:

  1. Kekin alt parçasını bir pasta tabağına yerleştirin. 1 kase sütü 3 -4 yemek kaşığı reçel suyu ile karıştırıp her iki kek parçasını bu sütle ıslatın.
  2. Çelik tencerede tereyağla beraber unu rengi hafif pembe olana kadar kavurun. Biraz soğumasını bekleyin. Üstüne bir bardak kadar süt ekleyip el blendırını içine daldırın. Pürüzsüz hale gelince tekrar ocağa koyun ve tüm sütü ve şekeri ekleyin. Muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin. Piştikten sonra el blendırı veya mikserle çırpın.
  3. Muhallebinin yarısından biraz azını ıslattığınız kekin üstüne yayın. 1.5 muzu ister halka halka, ister uzunlamasına doğrayıp muhallebinin üstüne yerleştirin. Kekin diğer yarısını üstüne kapatıp tekrar muhallebiyi üstüne sürün. Üstünü de kalan muzla, çukulata parçaları ile şekerle, hindistan cevizi ile süsleyebilirsiniz. Muhallebi kalırsa bir kaseye koyup daha sonra yiyebilirsiniz.

Ekmek Dilimi İçinde Yumurta

Fotoların bulunduğu bilgisayara ne zamandır ilk defa oturuyorum. Oğluşum sürekli internette Metin 2 oynuyor, ben de laptop'a kalıyorum. Onda da fotolar yok, yeni bir seyler ekleyemiyorum. Simdi Bursaspor - Galatasaray maçına gitti. İlk defa maça gidiyor. Bakalım ne tür izlenimlerle dönecek.

Benim bu Galatasaraylı paşa , sürekli kahvaltıda değişik bir şeyler aradığı için bende internetten sürekli kahvaltılık bir şeyler arıyorum. Bu arayış sürekli tekrarlanıyor:)))

Bu tarifi iki ayrı sitede bulmuştum. Şimdi tekrar arıyorum ki tarifi aldığım yeri yayınlayayım diye ama bulamıyorum. Eğer tekrar bulursam site adını verebilirim.

Tarifi madde madde vermeye gerek yok. Bir dilim ekmeğin ortasını bir bıçak yardımı ile kalp şeklinde kesiyorsunuz ve o parçayı çıkarıyorsunuz. Bir tavaya az tereyağ koyup eritin. Ekmek dilimini tavaya koyup kestiğiniz yere 1 adet yumurta kırın. Arkada tarafı pişince diğer tarafını da pişirin. Hem lezzetli hem de hoş bir sunum oluyor. Gerçi beyazlar biraz fazla dağılıyor ama bir tarafı daha güzel duruyor.

5 Ağustos 2008

NEDEN ARA ? CUNKU GEZIYORUM VE GEZMEDİGİM ZAMAN CALISIYORUM







Ben var ya ben acayip gezençi oldum. Önce tatil yaptım. Sonra memleketimin sayfiye yeri olan Karacebey boğazına annemin yanına gittim. Adrasan da balıklarla yüzdüm. Boğazda bisiklete bindim. Her ikisinde de ormanda yürüdüm. Arada da calisiyorum tabii ki.


Her iki yer de öyle güzel geldi ki ikiside bana. Size bir iki Adrasan - Olimpos (olympos ) fotosu koyayim da idare ediverin. Bu arada yemek tarifleri de birikti. İnşallah paylaşacağım. Bloguma yazı yazmayı özledim. Görüşmek üzereeeeee....