Pages

18 Temmuz 2008

En Güzel Zeytinyağlı Taze Fasulye

Taze fasulyeye bayılırım. Bir çok denemeden sonra yapılan en güzel zeytinyağlı taze fasulye yemeğinin, tüm malzemlerinin tamamen çiğden ve tamemen susuz olarak kısık ateşte yaklaşık 3 saat pişirilerek yapıldığını öğrenmiş bulunmaktayım. Çok uzun zamandır taze fasulye yemeğini bu şekilde yapmaktayım ve gelen bayılıyor arkadaşlar.

Aslında tarif bitti ama biz yine ayrıntıları yazalım.
Malzemeler:
  • 1 kilo taze fasulye
  • 4 adet orta boy veya 3 adet büyük domates (kısaca bol domates)
  • 1 büyük boy soğan veya 2 orta boy soğan (kısaca bol kuru soğan)
  • 4 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 3 adet kesme şeker ve 1 tatlı kaşığı taze fasulye

Yaplışı:

  1. Fasulyeleri yıkayıp, uçlarını kesip, 2'ye 3'e ayırıyoruz.Domateslerin kabuklarını soyup küp küp doğrayın. Soğanları ve sarımsakları yemeklik olarak doğrayın.
  2. Zeytinyağı hariç tüm malzemeyi çiğden bir tencereye doldurun. Kaynama sesi gelene kadar hızlı ateşte (yaklaşık 3-4 dakika) sonra tamamen kısık ateşte fasulyeler iyice pişene kadar (yaklaşık 2.5 - 3 saat ) pişirin. Piştikten sonra 2 yemek kaşığı zeytinyağı koymayı unutmayın. (Ben bazen unutuyorum ve tamamen yağsız yiyiyoruz. )

17 Temmuz 2008

İç Baklalı Enginar

Oğlum yok ya birikmiş yemek tariflerini döktüreyim dedim. Bu gün günlerden cuma ama biraz önce yazdığım yazıda perşembe çıktı. Hayırdır inşallah. Bizim bilgisayar günleri bir gün geriden takip ediyor galiba. :))

Malzemeler:
  • 5 adet enginar
  • 250-300 gr. iç bakla (ayıklanmış)
  • 4 diş sarımsak
  • 1 adet soğan
  • yarım limon
  • süslemek için maydanoz ya da dereotu
Yapılışı:
  1. Yayvan bir tencerede ince ince doğranmış soğanı ve sarımsağı hafifçe bayıltın. İçine iç baklaları da koyup 2-3 dakika çevirin. Üstlerine enginarları dizip 2 bardak su ve yarım limon da ekleyip enginarlar ve iç baklalar yumuşayıncaya kadar pişirin.
  2. Servis yaparkan içbaklaları enginarların içlerine doldurun. İnce ince doğradığınız dereotu veya maydanozla servis yapın. Aslında dereotu daha çok yakışıyor ama benim evde maydanoz vardı o anda.:((

İslim Kebabı- Patlıcanlı köfte


Uzun zamandır oğlumun bilgisayarı işgali nedeni ile hiç bir şey yazamıyordum. Oğlum şimdi Nilüfer Spor tesislerinde ki futbol kursuna gitti. Ben de sabahın köründe bilgisayarın başına oturdum.

Bu arada Nilüfer spor tesisleri çok güzel olmuş. Ayrıca son derece ucuz. 3 hafta boyunca haftada 3 gün futbol antremanı -içinde servis ve kıyafetler de var- Sadece 60 ytl .

Şimdi gelelim yemeğimize . Bir kabul yemeği daha. Bence eğer hazır köfteden yaparsanız :))) yapımı da kolay. Tabaktaki görüntüsü de çok şık oluyor. Tabii ki de bir o kadar lezzetli . Buyrun bakalım.

Malzemeler:
  • 4 adet uzun patıcan
  • 12 adet köfte
  • 3 adet domates
  • 3 adet biber
  • 3 yemek kaşığı salça ve 1 kase su
  • patlıcanları kızartmak için sıvı yağ

Yapılışı:

  1. Patlıcanları uzunlamasına 3' e ayırın. Tuzlu suda en az 20 dakika beklesin
  2. Yıkayıp havlı kağıtla kuruttuğunuz patlıcanları sıvıyağda kızartın.2 adet patlıcanı birbirinin üstüne çapraz koyun.
  3. Hazır kasap köfte veya sizin hazırladığınız köfteyi (ben bazen kıyma gelir gelmez köfteleri hazırlayıp buzluğa atıyorum. Çıkarıp çıkarıp kullanıyorum. Eğer buzlukta köfte bekletecekseniz her köfte sırasının arasına naylon poşet koymayı unutmayın.) kızarttığınız palıcan çaprazının ortasına oturtun.
  4. Domatesleri yatay olarak 4 adet parçaya ayırın. Biberleri de 4'e kesin. Köftelerin üstüne patlıcanları kapatıp bir adet domates , 1 adet biber koyup kürdanı üstten batırıp sabitleyin.
  5. Tüm köfteleri bu şekilde yapıp , borcama dizin. Salçalı su hazırlayıp , borcamın dibine dökün. Salçalı su, köftelerin yarısına kadar gelsin. 200 derecede yaklaşık 40 dakika pişirin.