Pages

3 Mayıs 2008

Mikrodalgada Brownie


Brownie'yi çok severim ama sevgili dostum İde'den öğrendiğim mikrodalga Brownie'den daha sonra daha bir sever oldum. Neden diyeceksiniz tabii ki. Tam 7 dakikada pişiriyorumda ondan. Biri haber mi verdi pişirme dahil hop 20 dakikada kek hazır. Birine mi gidilecek. Hop kek hamurunu hazırla, mikrodalgaya at. Sen giyinmeye git . Sen hazırlandığında kekde pişmiş oluyor. Evde mikrodalgası olan arkadaşlar ve benim gibi tembel mutfak severler sizde bu keki seveceksiniz.

Ha bu arada kuş gribinden beri Brownie' yi nescafeli sütle ıslatıyorum. İçinden ayırmıyorum yani. Dolayısıyla pişmemiş yumurta yememiş oluyoruz. :))

Malzemeler:
  • 1 su bardağı süt
  • 1.5 bardak şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 4 çorba kaşığı kakao
  • 3 yumurta
  • 2 bardak un
  • kabartma tozu, vanilya

sosu için : 1 bardak süt, 2 yemek kaşığı neskafe, 4 yemek kaşığı şeker

Yapılışı:

  1. Yumurtanın beyazlarını ayırıp şeker ile çırpın. Sonra sarılarını da katıp tekrar çırpın. Sonra içine tüm malzemeleri koyup tekrar çırpın.
  2. Derin bir borcama tüm malzemeyi döküp, mikrodalgaya koyun. Mikrodalga derecesini bilmiyorum çünkü bende tek derece var . Sonra 7 dakikaya ayarlıyorum. 8 dakikada olabilir.
  3. Bu arada sosu için süt, nescafe ve şekeri karıştırıyorum. Kek pişince dilimliyorum ve hazırladığım sosu üzerine döküyorum. Biraz soğuyunca servise hazır.

29 Nisan 2008

Taze Bezelye Yemeği


Hani pazarda fasulye gibi dururda içindeki bezelyeler minicik miniciktir. İşte bu bezelyenin yemeği gerçekten çok lezzetli oluyor. Sanki yemeğe şeker katmışsın gibi. Ben de mevsiminde mümkün olduğunca pişirmeye çalışıyorum. Sarımsaklı yoğurtla da servis yapıyorum

Malzemeler:

  • Bir kilo taze bezelye
  • 1 büyük baş soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 3 yemek kaşığı domates suyu
  • 1 üyüık boy havuç
  • Tuz , 2 yemek kaşığı zeytinyağı

Yapılışı:

  1. Bezelyeleri yıkayıp ve uçlarını koparıp, eğer büyüklerse ikiye , büyük değillerse kesmeden tenceye koyuyoruz.
  2. Yemeklik doğradığımız soğanı, ince ince kestiğimiz sarımsağı, yuvarlak yuvarlak doğradığımız havucu, domates suyunu ve tuzunu da koyup üstüne hafif gececek kadar su koyuyoruz.
  3. Yaklaşık 40 dakika pişirdikten sonra, -bezelyeler pişene kadar- ocağın altını kapatıyoruz. Üstüne iki kaşık zeytinyağımızı katıp karıştırıyoruz.

Düğün Çorbası


Düğün çorbasını aslında çok sık aralıklarla yapmam. Benim ikram çorbalarımdan biridir. Aslında yapmak çok kolay. Ben neden kaçıyorum bilmem ki.
Malzemeler:
  • 200 gr kadar yağsız kuzu eti
  • 1.5 lt su
  • yarım limon
  • 2 kaşık dolusu un
  • 1 adet yumurta sarısı
  • Tuz ve istenirse sarımsak
Yapılışı:
  1. Eti 1.5 lt suda düdüklüde haşlayın. Haşlanmış eti ince ince kesin.
  2. 1 yumurta sarısını , unu ve limonu bir kasede bir güzel biribirine yedirin.
  3. Haşladığınız etin suyunun biraz sogumasını bekleyin ki yumurtatı kesmesin. Et suyundan biraz kaseye alıp karıştırın. Sonra bu karışımı karıştıra karıştıra çorbaya yedirin.
  4. Çorbanın altını yakın , tuzunu katın ve kaynadıktan sonra 10 dakika kadar karıştırarak pişirin. İsterseniz içine dövülmüş sarımsak koyabilirsiniz. O zamanda paça çorba gibi olur. Kırmızı biberli tereyağ sosla servis yapabilirsiniz.

İlk Defa Mimlendim

Hayatımda ilk kez mimlendim. Bir de öyle bir zor bir konu geldi ki bana. “Yakinlarimiz dışında bizi etkileyen üç kadın” Düşün düşün. Sonunda buldum. Gerçekten hayatımı değiştiren kadınları buldum.

1- HALE GÖYMEN

Lise sona giderken Karacabey-Bursa arası bir otobüs yolculuğu yapmıştım. Göymen’ lerin bir kızı ile yan yana oturmuştuk. Bana ne olmak istediğimi sormuştu . Ben de inşaat mühendisi olmak istiyorum demiştim. Kendisi elektronik mühendisi ve öğretim görevlisi imiş. Bana 1 saatlik yol boyunca elektronik mühendisliğini anlattı. Ben otobüsten indiğimde elektronik mühendisi olamaya karar vermiştim ve elektronik mühendisi oldum. O bir saatlik konuşma benim tüm hayatımı değiştirdi. Hale abla beni hatırlamaz , ben onu yolda görsem tanımam ama, onun sayesinde eşim, işim belirlendi ve gerçekten tüm bunlar için çok teşekkür ederim.
Hem kendisini hem de Allah’a

2- KIYMET HASEKİ

Kendisi teyzem olur. Gerçi tanıdık olmayacaktı ama ben bu kurala uymadım. Teyzemin ölümü gerçekten benim yaşamımı değiştirdi. Benim yanımda vefat etti. Ölümün o soğuk yüzünü onunla ilk defa idrak ettim ve birebir yaşadım. Ben de gerçekten çok derin izler bıraktı. :((( Bu olayla da biraz daha büyüdüm ve her kötü şeyden olduğu gibi bu olaydan da iyi şeyler çıkarmayı hedefledim. Artık Hayata daha hafif bakmaya ve elimden geldiğince daha çok insana yardımcı olmaya çalışıyorum sayesinde. Yattığın yer cennet olsun inşallah.

3- TÜM KIZ ARKADAŞLARIM

Ben gerçekten çok arkadaş canlısı bir insanım. Çok da arkadaş ve dostum vardır. İnsanları gerçekten çok severim ve bu dış görünüşüme de yansır. Benim yüzümün asık olduğunu çok az görebilirsiniz. Hatırlayabildiğim kadarı ile ilkokuldan bu yana ve belki daha öncesi kız arkadaşlarım bana çok şey kattılar. Ben ayrıca yatılı okuduğum için arkadaşın ve dostun önemini çok iyi bilirim. Hepsini tek tek saymak istemiyorum. Ama hepinizi çok seviyorum. Hepinizden aldığım güzel değerler için çok çok teşekkür ederim. Hepinizi çok seviyorum.

Ben de Banu’ yu ve Canay’ ı mimledim.