Pages

3 Nisan 2008

Yumurtalı Patates


Bir kahvaltılık yazmak istedim. bu kahvaltılık taaa geçen pazar eşim tarafından yapıldı. Ama ben bir türlü yayınlamaya fırsat bulamadım. Evin en uykucusu ben olduğum için (pazar günler 08.30'da kalkıyorum) genellikle pazar kahvaltısını eşim hazırlar ve illaki kahvaltıya bir şeyler yapar.

Malzemeler:

  • 4 adet orta boy patates
  • 3 yumurta
  • Kızartmak için sıvı yağ
  • tuz veya peynir , 1/4 demet maydanoz
Yapılışı:
  1. Patatesleri küp küp parmağımızın bir boğumu büyüklükte doğrayın.
  2. Doğranmış patatesleri kızgın yağa atın. Hafif renk alana kadar karıştırmayın ki dağılmasın.
  3. Patateslerin yağını süzün hiç kalmayacak şekilde süzün.
  4. Tekrar ocağa koyup yumurtasını, tuzunu ve maydanozunu atın. Yumurtalar pişince ocaktan indirip servis yapın.

Zeytinyağlı Bakla


Evetttt bir zeytinyağlı yemek daha. Bizim ailede en çok babamız sever. Bizde soframızdan eksik etmeyiz tabii ki.
Malzemeler:
  • 1 kilo bakla
  • 1 büyük soğan
  • 1 tatlı kaşığı un, 3 adet kesme şeker, 3 diş sarımsak
  • 1/2 demet dereotu, tuz, 2 kaşık zeytinyağı
Yapılışı:
  1. Baklaları yıkayın ve uçlarını koparıp istediğiniz büyüklükte 2'ye yada 3'e ayırın.
  2. Soğanı yemeklik, sarımsağı ince ince doğrayın.
  3. Zeytinyağı ve dereotu hariç tüm malzemeyi tencere koyun. Üstüne geçecek kadarda su ilave edin.
  4. 1 kasede 1 tatlı kaşığı unu sulandırıp yemeğe katın.
  5. Yemeğin inmesine yakın dereotunu ince ince doğrayp katın.
  6. Yemeğin altını kapattıktan ve çok hafif soğuduktan sonra zeytinyağını katın ve mutlaka sarımsaklı yoğurt ile servis yapın.

2 Nisan 2008

Zeytinyağlı Kereviz


Benim ailemde ve eşimin ailesinde kereviz kültürü yoktur. Herkes kokusundan pek hoşlanmaz. Ama son derece sağlıklı bir sebze ve kışın sofralardan eksik etmemek lazım. Bizim evde ben hariç eşim ve oğlum ilaç niyetine yerler. Hem de kerevizi portakal suyu ile yapmama rağmen..
Malzemeler:
  • 1 orta boy kereviz
  • 1 büyük havuç
  • 1 orta boy patates
  • 1 orta boy soğan
  • 2 adet portakal ve 1 bardak su, 2 kaşık zeytinyağı
  • Tuz, 3 adet kesme şeker, 3 diş sarımsak
Yapılışı:
  1. Soğanı yemeklik, havucu halka halka, patatesi ve kerevizi küp küp doğrayın. Sarımsağıda ince ince doğrayın. Hepisini bir tencereye koyun.
  2. 2 adet portakalın suyunu ve 1 bardak suyu tencereye katın. Tuzunu , şekerini de katın. Kısık ateşte pişirin. Yemek piştikten ve hafif soğuduktan sonra zeytin yağını döküp karıştırın.
  3. Eğer yemeği portakal suyu ile yapmazsanız, yemek piştikten ve ılındıktan sonra 1 limonunun suyu ile 1 yumurtanın sarısını karıştırıp yemeği terbiyelerseniz kereviziniz yine çok güzel olur.

1 Nisan 2008

Fırın Torbasında Mantarlı Et


Bundan sonra bol miktarda fırın torbası tarifleri görmeye hazır olun. Ben pek severim fırın torbasını . Hem lezzetli olur yemeğiniz, hem de kolay. Üstüne üstlük fırın tepsisini yıkamak bile kolay. Tembel işi yani:)))
Malzemeler:
  • 1/2 kilo koyun yada dana eti
  • 1/2 kilo mantar
  • Soya sosu
  • 1 adet büyük soğan
  • 4-5 diş sarımsak
  • 2 tatlı kaşığı salça, yaz mevsimi ise doğranmış ve kabukları soyulmuş 2 büyük domates
  • karabiber (soya sosundan dolayı tuz yok)

Yapılışı:

  1. Dana ya da koyun etini soya sosunda 20 dk. bekletin.
  2. Soğanı piyazlık, sarımsağı ince, mantarı dilim dilim kesin
  3. Tüm malzemeyi büyük bir kaba koyup birbirine bir güzel yedirin.
  4. Fırın poşetine 1 tatlı kaşığı un koyup , içine iyice bulayın.
  5. Tüm mazlemeyi fırın poşetine koyun ve 200 derecede 40 dakika pişirin.