Başlığın aslında ton balıklı salata olması gerekiyordu. Ama ben bu salatayı bir gece yenmeyip kalan çupra balığı ile yaptığım için adı balıklı salata oldu. Sizde bu salatayı yenmeyip kalan büyük beyaz etli balıklar ile yapabilirsiniz.
Malzemeler:
- 1 adet beyaz etli balık yada bir kutu konserve ton balığı
- 1 adet havuç
- 1/2 adet iceberg tipi marul
- 1/2 demet roka
- 1 yemek kaşığı kadar mayonez
- 1/2 küçük konserve mısır
- 1/2 demet taze soğan
- Sosu için 2 yemek kaşığı zeytinyağı ve 1 çay kaşığı tuz belki nar ekşisi bile olabilir.
- Marulu, taze soğanı, rokayı doğrayın. Ben marulu biraz kalın doğrarım hatta elimle kırarak koyarım.
- Havucu salatalık soyma aleti ile ince ince dilimleyin. Yani üstten havuca 90 derece açı ile kesikler atıyorum. (Mühendis tarifi ancak bu kadar olur)
- Doğranmış sebzeleri salata kasesine koyun. Mısırları ve balığı da atıp karıştırın. Üstüne sosunu ve 1 yemek kaşığı kadar mayonez gezdirin.