Pages

3 Haziran 2008

Sarımsak Saklamak



BU BLOĞU SARIMSAKLASAK DA MI SAKLASAK , SARIMSAKLAMASAK DA MI SAKLASAK :))

Bir demet sarımsağı aldığım zaman , ister buzdolabında saklayayım , ister kuru ve karanlık bir ortamda saklayayım mutlaka sarımsaklar içini çeker veya bozulurdu. Ben de çok uzun zaman önce böyle bir saklama yöntemi öğrenmiştim. Artık sarımsakları pazardan aldığım gibi hemen soyuyorum. Küçük bir şişeye koyuyorum. Sonra üstünü zeytinyağı ile dolduruyorum. İstersem üstüne dereotu veya nane de koyuyorum. Buzdolabında bu şekilde saklıyorum. Sonra sarımsakların bitmesine yakın zeytinyağlı yemeklerde yağınıda kullanıyorum. Hoş bir lezzet veriyor. Haaa en güzel yanıda yemekte kullanacağınız zaman eliniz sarımsağa deymeden hop yemeğin içine atmanız.

6 yorum:

  1. evet ya aynı şeyi önermişiz bak demek ki pratik zeka:))
    gerçekten de işe çok yarayan bir yöntem bu.

    YanıtlaSil
  2. Evet bende annemde ogrenmistim bu yontemi

    YanıtlaSil
  3. aynı saklama yöntemi taze sarımsak için de geçerli mi?

    YanıtlaSil
  4. Bademle Buduk taze sarımsakla denemedim ben. Ama onda yapraklar özelliğini kaybeder gibi geliyor bana.
    Ama nefis bir zeytinyağımız olur değil mi?

    YanıtlaSil
  5. Zeytinyağlı yerine normal ayçiçeği yağı olsa olmaz mı?

    YanıtlaSil
  6. Olur tabii. Ben sarımsakların bitmesine yakım o zeytinyağını sonra yemeklerde kullanıyorum. Çok hoş bir koku oluyor

    YanıtlaSil