Pages

23 Haziran 2008

Karadutlu Pelte

İyi ki karadut ağacım var. Bunu gerçekten gönülden söylüyorum. Karadutlarımdan şimdi de pelte yaptım. Üstüne kaymaklı dondurma koydum, servis yaptım. OHHHH misler gibi oldu valla. Tavsiye edilir. Bu pelte vişneyle, limonla, şeftaliyle de eminim çok güzel olur.

Malzeme:
  • 1 kase dolusu yaklaşık 250 gr karadut
  • 1 su bardağı şeker
  • 1/2 su bardağı nişasta
  • 1 litre su
  • 1 paket vanilya

Yapılışı:

Karadutu blendırda parçalayın. Nişastayı biraz su ile ezip, tüm malzemeyi karıştırın. Koyulaşana kadar pişirip kaselerde dondurun. Üzerine isterseniz krem şanti, isterseniz dondurma koyup servis yapın

3 yorum:

  1. Nilay'cığım,

    Yine karadut. Ben de çok severim. Ellerine sağlık.

    Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  2. Hiç bilmediğim bir tarif.Çok teşekkürederim.Ellerine sağlık.Eminim tadı da çok güzeldir. Keşke bizim de bir karadut ağacımız olsaydı.Sevgilerle

    YanıtlaSil
  3. Betül'cüm ne yapayım bıktırana kadar artık.:)))

    Sevgi'cim herhangi bir meyve ağacına sahip olmak çok güzel bir duygu. Yeşillenmesinden, çiçeğinden, meyve vermesine kadar tüm dönemleri çok güzel.

    YanıtlaSil