Kolestrol sorununuz yoksa bu tarif et yemeklerinin yanına çok yakışıyor arkadaşlar. Niye hep güzel olan şeyler zararlı. Gerçi fırında patatesin de hakkını yemeyelim oda güzel hem de zararsız.
Bu patatesin tarifini ise adım adım yazmaya gerek yok. 3 adet patatesi alıyorsunuz. Elma gibi dilimleyip bir borcama diziyorsunuz. Borcamda azıcık yatırıyorsunuz. Üstüne 200 ml'lik krema döküyorsunuz. 180 derecelik fırında 40 dakikadan fazla pişecek. Arada çatalla kontrol edebilirsiniz. Piştikten sonra üstüne kaşar rendesi serpin. Ben patateslere tuz katmadığım için biraz da tulum peyniri koydum. 5 dakika daha fırınlayın.
Patatesin çok zararlı olduğunu bildiğim halde vazgeçemiyorum. Denenecek mutlaka :)
YanıtlaSilBende tepsi kebabı yapmıştımm, yanına çok yakışır bu patatesler.Adananın sıcağında üşenmeyip krema almaya gidersem tarifinizi deneyeceğim.. elinize sağlık
YanıtlaSilFlame ne yapalım çok lezzetli.
YanıtlaSilGaye'cim çok yakışır tepsi kebabının yanına.
Patlıcan gibi patatesi de çok severim ben...
YanıtlaSilHep 'P' ile başlıyorlar? İlginç?
Neyse...Harika görünüyor arkadaşım:))
Benim de et yemeklerinin yanında favorimdir, benim tarifim biraz daha farklı ama sonuçta muhteşem, ellerine sağlık, sevgilerimle...
YanıtlaSilCanım Pakizem tabii severiz P harfi ile başlayan yiyecekleri :)))
YanıtlaSilPınar senin tarifine de bakayım bir ara. Sagolasın
kremealı hiç duymamıştım ,değişik gözüküyor ellerine sağlık
YanıtlaSilGüzel görünüyor.
YanıtlaSilBenimde cok sevdigim bir tariftir, bazen uzerine besamel sos yapiyorum, kasarla harika oluyor, ellerine saglik canim...
YanıtlaSilSevgiler...
Ben de ne zamandır yapacaktım bu tarifi.Çok güzel canım ellerine sağlık:)
YanıtlaSilMebrule senin dediğin gibi de yapıyorum. Patetesi çoook seviyorum.
YanıtlaSilHuriye inşallah katılabilirim. Beni bulduğun için saol
Ayselce teşekkür ederim. Bakalım sende sevecek misin ?
Döktürmüşsün yine canım yaaa.ağzımın suyu aktı valla gece gece:))Ellerine sağlık:))
YanıtlaSilNerelerdesin Gökuşağının rengi. Teşekkür ederim.
YanıtlaSil