Bu hamurun bence bir çok adı olabilir. Benim bildiğim isimler bunlar. Pazar sabah kahvaltısına, cumartesi ikindiye veya akşam eve geldiniz yemek yok kahvaltı edeceksiniz. Hop bunu hemen yapabilirsiniz . Hem pratik hem lezzetli. Tek kötü tarafı yağda kızarması. Bizim hamurlarımızı şekli oğluşum tarafından tasarlandı. Aslında baklava dilimi şeklinde ve baklava diliminden biraz daha büyük keserseniz daha yumuşak olur.
Malzemeler:
- 4 kaşık dolusu yoğurt
- 1 çay kaşığı karbonat
- 1 yumurta, bir tutam tuz
- Alabildiği kadar un
- Kızartmak için sıvı yağ
- İsteğe bağlı olarak eskimiş peynirler ve maydanoz
- Tüm malzemeyi karıştırıp açılacak hamur kıvamında bir hamur yoğurun. Evde kalmış peyniriniz de varsa katabilirsiniz . Maydanozda içine güzel yakışır.
- Hamurdan parçalar koparıp yarım cm. kalınlığında açın. Daha sonra bıçak yardımı ile kesin. Kızgın yağda arkası önü pembeleşinceye kadar pişirin.
- Çok pişirmez ve hamurlarınızda çok küçük olmaz ise daha yumuşak bir hamur olur.
Kayınvalidem özellikle kahvaltıda çok yapar bunu. Yunanistan muacırı eşim ve ailesi. Onlarda keçi baçağı diyorlar. Aklında olsun :))
çok pratik gerçekten. kahvaltı içinde harika olur eminim. şekiller çok şirin olmuş ama böle:) ismi de böleyken yağda kızaran tavşancıklar olabilir:))
bende mafhiş (yazılışı sanırım böyle) diye biliyorum :)
ben keçi bacağı diye bilirim burda öyle derler ama çok güldm yaa,kedi olsa nolur keçi olsa nolur heeçç:))
Dur bakalım daha ne isimleri çıkacak . Merak ettim gerçekten.