Pages

10 Nisan 2008

Kıymalı Ispanak


Ben ıspanağı böyle yemeği tercih etmesem bile bizim evin erkekleri bayılıyor. Tarif kayınvalidemin. Oğlum babaannesinin kıymalı ıspanağına bitiyor. Ben de gidip kayınvalidemden kıymalı ıspanak dersi aldım.:)))
Malzemeler:

  • 1 kilo ıspanağın çoğu sapı , az yaprağı ( yapraklar hep bir şeyler için saklanır bizde)
  • 1 büyük soğan, 3 diş sarımsak
  • 3 bardak su
  • 350 gr kıyma
  • 2 yemek kaşığı salça
  • 1 küçük avuç pirinç
  • tuz, karabiber, sıvı yağ

Yapılışı:

  1. Kıymayı en az 10 dakika sıvıyağda kavurun.
  2. Soğanı ve sarımsağı atın kavurmaya devam edin. Soğanlar bayılınca (ölmeyecek) salçayı katın. 1-2 dakika çevirip kaynar su ekleyin.
  3. Yıkanmış ve doğranmış ıspanakları doğrayıp içine katın.
  4. Suyu kaynayınca 1 avuç pirinç atın. Pirinçler pişince yemeğiniz pişmiş demektir. Yemek zeytinyağlı ıspanaktaki gibi suyunu çekmeyecek sulu kalacak. Sarımsaklı yoğurtla kaşıklanarak yenecek:))

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder