• Yumurtalı Taze Fasulye


    Bu aralar hep kilo aldıran tariflerden gittik. Kızartmalar, börekler of of. Azıcık da kolay ve daha az kalorili tariflerden bahsedelim. Bu tarif Osmancık tarifi :) kayın validemin tarifi. Malzeme ve tarifi bir arada vereceğim.

    Yarım kilo taze fasulyeyi ayıklayıp uzunlamasına ikiye bölün ve 3 parmak uzunluğunda doğrayın. Yumuşayıncaya kadar tuzlu suda haşlayın. Suyunu süzgeçte bekleterek süzün. Bunu bu şekilde buzluğa koyup sonrada yapabilirsiniz. 1 adet yemeklik soğanı doğrayın ve bir tavada 2 kaşık zeytinyağında iyice yumuşayıncaya kadar kavurun. Üzerine taze fasulyeleri atın. Tuzunu atın. Bu esnada 1 yemek kaşığı tereyağında 3 adet yumurtayı ayrı bir tavada pişirin. Yağı eritip, yumurtaları kırınca bekleyin biraz pişsinler. Sonra tahta kaşıkla parçalayarak pişirin. Yumurtayı çırpmayın Sonra fasulye ve yumurtayı birleştirin. Kırmızı pul biber döküp servis edin. Bence yanına yoğurtta koyabilirsiniz servis ederken. Yumurtaları direkt fasulyenin üstüne kırmayın. Bulamaç gibi oluyor, hiç güzel olmuyor. 

0 yorum: