• Şekilsiz - kopuk - kopar at kurabiye


    Aman ne kadar kolaymış. Kurabiye hamurunu yoğurduktan sonra koparıp koparıp tepsiye diziyorsun. Elinde yuvarlamadan. Tepsiye dizmem valla 2 dakikayı geçmemiştir. Ne varsa eskilerde var canım. Her işin kolayını, yolunu yordamını biliyorlar.

    Malzeme:
    • 1 su bardağı toz şeker ( rondodan geçirip inceltiyorum.)
    • 125 gr. paket oda ısısında margarin ( yarım paket yani)
    • yarım su bardağı sıvı yağ
    • 1 paket kabartma tozu
    • 2 yumurta
    • Alabildiği kadar un (4 bardak kesin vardır)
    • 1 su bardağı bardağı kuru üzüm
    Yapılışı:

    1.Un hariç tüm malzemeyi bir kaba koyun. Elenmiş unu içine yavaş yavaş katın. Elinize yapışmayacak bir hamur elde edeceksiniz. Elinize yapışmadığı anda olmuş demektir.

    2.Yoğurduğunuz hamurdan ceviz büyüklüğünde koparıp koparıp, yağlı kağıt serilmiş tepsiye diziyorsunuz.  Üstlerine yumurta akıymıiş, sarısıymış sürmüyorsunuz. 170 derecede hafif üstleri kızarıncaya kadar pişiriyorsunuz.

21 yorum:

  1. bir adıda perişan kurabiye :) ellerine sağlık...

  2. nevininyemekleri dedi ki...

    Ellerinize saglik. Hem lezzetli hem pratik.

  3. keyiflisofram dedi ki...

    Günaydın kurabiyeler nefis görünüyor,ellerine sağlık...

  4. kış güneşi dedi ki...

    bu kurabiye tarifini ilk yapan sanırım canı cok sıkkındı ve sinirden koparıp attı işte bu tarif çıktı ama çok güzeller ya böylede eline sağlık canım

  5. Nursevin SÖNMEZ dedi ki...

    bu kurabiyeyi yedim ama hiç denemedim ellerinize sağlık. Ziyaretinizede sevindim.

  6. Unknown dedi ki...

    Canım hemen iadeyi ziyaretine geldim:) hem basit, hem lezzetli bence de eskiler herşeyi kendileri yaptığı için vakitsizlikten herşeyi pratikleştiriyorlarmış , şimdi alet işliyor bizler övünüyoruz işte:))Ellerine sağlık canım!

  7. Betül İnce dedi ki...

    Ben de hatırlıyorum ablamla yapardık "kopar at" diye. Çok güzel, ellerine sağlık.

  8. vişnap dedi ki...

    Ohhh ne güzel yormadan yorulmadan pratikçe kopar kopar at tepsiye çabucak oluverir .Zaten üzümlü kurabiyleri hep sevmişimdir.ellerine sağlık arkadaşımmm.

  9. zeynep dedi ki...

    Biz üzerine ceviz de ekleriz anneminde var böyle bir tarifi şekilsiz kurabiye ilginç olanı bunlara şekil vermeye kalkışınca lezzeti de bozuluyor:)

  10. Nilgün dedi ki...

    Bir dönem bu kurabiyeyi çocuklar seviyor diye o kadar çok yapardım ki.Nefis oluyor ellerine sağlık..

  11. deeptone dedi ki...

    ha haaa ne güzel isim öyle.
    üzümlü hımmm.
    not aldım.
    :)

  12. Nilaycım; bizde de çok sevilir, ellerine sağlık..

  13. pembe makara dedi ki...

    Merhabalar iadeyi ziyarete geldim.Hem üzümlü hem de pratik kurabiye eh tarif direkt tarif defterine eklenecek başka yolu yok:)) ellerinize sağlık...

  14. Adsız dedi ki...

    Ellerine sağlık ablacım.

  15. Unknown dedi ki...

    yeni yılın önce sağlık, sonra mutluluk, huzur ve bol kazanç getirmesini diliyorum:) Mutlu yıllar:)

  16. İnci Yemek dedi ki...

    Canım kurabiyelerde pişti olmuşuz:))ellerine sağlık.
    Sağlıklı,mutlu yıllar dilerim.
    İşlerinizde kolaylıklar,anneciğin güle güle otursun yeni evinde:))
    öperim seni...

  17. Küçükken yediğim bir kurabiyeyi hatırlattı bana; Dağ Kurabiyesi. Fatma Teyzemiz yapardı her misafirlikte ve ben bayıla bayıla yerdim, farkı bütün bütün fındıklarla yapılıyordu. Sanırım zamanında bir tarif almıştım, hemen bakıp yapmalıyım...Ellerine sağlık, sevgiler...

  18. durutarifler dedi ki...

    Fındıklı kurabiyeyi mutlaka deneyeceğim bende :))

  19. durutarifler dedi ki...

    Zeynep gerçekten lezzeti değişiyor mu acaba :)))

  20. durutarifler dedi ki...

    Yorumlar için teşekkür ederim arkadaşlar. Klavyenize yüreğinize sağlık :)

  21. Unknown dedi ki...

    Hiç kurabiye sevmeyen eşim ve oğlumun yapta yiyelim diye sipariş verdikleri tek kurabiye ben içine ceviz üzüm damla çikolata ve hindistan cevizide karıştırırım herzaman